Ciclisme

Mads Pedersen supera Jasper Philipsen a l’esprint

Mark Cavendish es retira i no podrà desempatar amb Eddy Merckx com a líder de victòries d’etapa al Tour (34)

Mads Pedersen (Lidl) és el guanyador de la vuitena etapa del Tour, de 200,7 quilòmetres amb inici a Liborna i final a Llemotges després de dues pujades de 4a categoria al final. Victòria a l’esprint per al campió del mon el 2019, amb Mark Cavendish (Astana) obligat a pujar al cotxe per culpa d’una caiguda a 63 quilòmetres quan l’home que té més victòries juntament amb Eddy Merckx (34) i que ja havia anunciat la seva retirada a final d’any, anava a 44,9 km/h.

La fuga del dia la formaven Tim Declercq (Soudal), Anthony Delaplace (Arkéa) i Anthony Turgis (TotalEnergies). Turgis marxava sol a l’inici de Masmont i coronava amb 40 segons respecte el pilot que estirava el Jumbo. Neutralitzat a 8 km un cop superat l’últim coll, Condat (4a), les acceleracions provocaven una altra caiguda, 6 quilòmetres el principal damnificat de la qual era Simon Yates (Jayco), quart a la general.

Els Lidl apostaven per Mads Pedersen en l’aproximació a l’esprint, en el qual Mathieu van der Poel tornava a deixar la lluita pel triomf en franquícia a Jasper Philipsen i, en el cos a cos, el danès aconseguia batre el mallot verd.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)