Ciclisme

Matteo Jorgenson, una derrota d’alçada al Puèi Domat

Tadej Pogacar ataca Jonas Vingegaard i li retalla uns segons a meta

Michael Woods (Israel) és el vencedor de la novena etapa del Tour, l'última abans de la primera jornada de descans. 184,5 quilòmetres amb el colofó del Puèi Domat (hors categorie). El volcànic cim de 13 km amb 7,7% de mitjana i els últims quatre per sobre l’11% i sense públic que torna al Tour després de trenta-cinc anys, ha vist com el canadenc establert a Andorra superava a 450 metres Matteo Jorgenson (1,91 m, 1999), que havia marxat en solitari a manca de 40 km des de la fuga en la què hi havia David de la Cruz (Astana), descartat del triomf quan amb tres homes seguia el guanyador i es veia obligat a canviar de bici a 22 de meta per culpa d’uns problemes mecànics. Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) ha entrat segon i Jorgenson tercer.

Present

David de la Cruz amb Alexey Lutsenko (Astana) entrava en una escapada de 14 que iniciava en solitari Victor Campenaerts (Lotto) a les primeres de canvi. Clément Berthet (Ag2r) a 26:56 i Michael Woods (Israel) a 28:16, 31è i 32è a la general, permetien els favorits deixar fer a la fuga i donar-los un marge que a Pontcharreau, el segon port de 4a i superat l’equador de la jornada superava els 10 minuts.

L’infortuni

Pontaumur (3a), coronat a 56,3 km, marcava l’inici de les hostilitats al davant, amb el marge superant els 12 minuts i els atacs entre ells succeint-se durant gairebé 20 quilòmetres. Matteo Jorgenson (Movistar) tot sol era qui agafava mig minut sobre la fuga –quasi 14 sobre el pilot– i després, David de la Cruz, Neilson Powless (EF), Matej Mohoric, Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) el seguien a menys d’un minut però el sabadellenc es despenjava a 22 de meta per culpa d’una avaria que l’obligava a canviar de bici.

L’espigat nord-americà del Movistar (1,91 m, 1999) afrontava el volcànic port amb un minut sobre els seus tres perseguidors més immediats i un marge superior als 16 respecte el grup de favorits per la general.

La lluita pel groc

Els Jumbo, tot el dia al davant del pilot, accelerava el ritme al peu del Puèi Domat i amb Wilco Kelderman anava reduint el número de corredors que formaven el grup. Wout van Aert els estirava a 7 per acabar i Marc Soler (UAE) s’hi posava però la negativa de Tadej Pogacar a seguir l’acceleració permetia Kelderman castigar l’eslovè a 5 km. Sepp Kuss s’enduia el seu cap de files, Pougi i la resta d’aspirants al podi a París, amb Jay Hindley cedint abans que Carlos Rodríguez (Ineos).

Simon Yates (Jayco) agafava la iniciativa en el tram més dur i Tadej Pogacar a 1,5 km li treia uns metres al mallot groc. Els canvis de ritme de l’eslovè li permetien ampliar el marge a 500 metres però el danès no s’enfonsava i entrava a 8 segons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.