Ciclisme

Etapa i salt en la general per a Pello Bilbao

Antonio Pedrero, en l’escapada i el grup de sis homes que s’han jugat el triomf

Primera victòria d’etapa per a Pello Bilbao (Bahrain) al Tour, la desena de 167,5 quilòmetres amb cinc ports, tots de tercera menys el tercer, de segona. Un trencacames l’endemà de la primera jornada de descans que a més s’ha vist endurit per la dificultat de formar l’escapada. El Gernikà fa un salt endavant en la general perquè el grup entrava a 2:53 i es situa cinquè.

Georg Zimmermann (Intermarché), Nick Schultz (Israel), Esteban Chaves (EF), Pello Bilbao (Bahrain), Warren Barguil (Arkea), Mattias Skjelmose (Lidl) i Ben O’Connor (AG2R) formaven un grup de 7 pujant la Croix Saint-Robert (2a), amb un grup de 6 entre els quals Julian Alaphilippe (Soudal) i Antonio Pedrero (Movistar) seguint-los a menys d’un minut quan el marge entre el cap de cursa i el grup del mallot groc superava els 2 minuts.

Els dos grups s’ajuntaven a 86 quilòmetres i superaven els 3 minuts, però la presència de Pello Bilbao (Bahrain), el millor a la general –11è a 7:37–, començava a inquietar el pilot i la diferència es reduïa amb 12 homes al davant i Wout van Aert (Jumbo) i Mathieu van der Poel (Alpecin) agafant uns metres amb la seva destresa baixant camí de l’últim port, un moviment de cara la galeria.

Krists Neilands (Israel) era l’afortunat que aconseguia marxar en solitari a 32,5 per acabar. El letó coronava l’últim port amb poc més de mig minut respecte un grup de cinc on hi havoa Chaves, Bilbao, Zimmermann, O’Connor i Pedrero. El pas dels quilòmetres deixava els dos grups de la fuga a prop, els perseguidors a 15 segons i la resta de supervivents de l’escapada –Barguil, Alaphilippe, Skjelmose i Kwiatkowski– a 30, amb el pilot a més de 3 minuts.

Neilands era caçat a 3,2 km, O’Connor ho provava a 1,7. Zimmermann a 1,1 i Bilbao sortia a roda dels dos moviments. Agrupats els sis, el basc ho intentava un cop i acabava alçant els braços a meta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)