Ciclisme

Carlos Rodríguez es presenta en societat al Tour

Els atacs entre Vingegaard i Pogacar deixen la diferència en 10 segons per al danès

Carlos Rodríguez (Ineos) és el gran triomfador de la catorzena etapa del Tour, de 152 quilòmetres amb cinc ports, un de 3a, tres de 1a i un de categoria especial, l’últim: Joux Plane. L’andalús (2001) marxava sol baixant després dels atacs entre Pogacar i Vingegaard i aconseguia la seva primera victòria al Tour en la seva primera presència en la cursa, de la qual puja al podi per u segon. La diferència entre els dos primers, de 10 segons amb la bonificació a meta.

Dia marcat per les caigudes, la primera al quilòmetre 5,5 amb Antonio Pedrero i Louis Meintjes que no podien seguir –la cursa s’ha neutralitzat quasi mitja hora– i Esteban Chaves també abandonava un cop represa l’etapa. Romain Bardet (DSM) queia baixant el primer port i el 12è de la general engreixava la llista de baixes, a la qual s’hi afegiria James Shaw (EF).

Els diversos intents d’escapada els tenia sempre sota control el Jumbo, ja fossin 6 o 20 homes en la fuga. Giulio Ciccone (Lidl) i Michael Woods (Israel) eren els dos últims en mantenir-se al davant, començant el penúltim port, Ramaz (1a). L’italià es quedava sol a 59,5 km amb els Jumbo a 10 segons i es veia neutralitzat a 57,9.

Jai Hindley (Bora), Carlos Rodríguez (Ineos), Pello Bilbao (Bahrain) i David Gaudu (Groupama) eren els escollits que anaven al cap de cursa de 12 homes, amb 4 Jumboi 4 UAE i Simon Yates i Chris Harper (Jayco), Guillaume Martin (Cofidis) i Felix Gall (Ag2r) esforçant-se per contactar-hi de nou abans de començar la última pujada.

Rafal Majka a 23 km per acabar posava aigua al vi a la festa dels Jumbo, marcant el ritme al davant, un moviment que acabaria deixant Vingegaard amb Kuss, que a 9 per coronar es posava a estira del grup, i Pogacar amb Adam Yates. Gall cedia a 5,5 i Hindley poc després, amb Rodríguez amb els dos favorits i els seus gregaris.

Pogacar li demanava l’acceleració a Yates a 4,7 i l’anglès s’enduia el seu cap de files i el mallot groc. L’eslovè atacava a 3,7 i agafava uns metres al líder, que es mantenia a pocs segons i l’atrapava a 1,6. Els dos agafaven aire i es preparaven per disputar-se la bonificació a dalt amb el danès al davant i l’eslovè amagant un atac a 500 m. Vingegaard sorprenia el mallot blanc per esgarrapar-li 3 segons i deixar la diferència a la general en 12.

Rodríguez i Adam Yates els atrapaven a 9 quilòmetres i l’andalús es llançava en solitari. Vingegaard no es separava de la roda de Pogacar baixant a més de 80 km/h i l’eslovè entrava segon a 5 segons i amb la bonificació a meta deixa en 10 segons la diferència en la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)