Ciclisme

Victòria per a Pogacar el dia abans d’arribar a París

Vingegaard, tercer el dia abans de sumar el seu segon Tour seguit

Tadej Pogacar ja té la consolació a ser segon del Tour per segon any. És la 20a etapa, l'última de muntanya i la darrera abans d’arribar a París, de 133,5 quilòmetres entre Belfort i Le Markstein Fellering. Sis ports puntuables als Vosges, els dos últims de 1a, resolta en un esprint en què Vingegaard entrava tercer.darrera Felix Gall (Ag2r).

La tercera és la bona

Jonas Vingegaard es trobava en un grup de 16 al davant després de la caiguda de Carlos Rodríguez al quilòmetre 33 –es refaria després, tot i els cops a la cara, el colze i el genoll. Sepp Kuss, en canvi que li passava per sobre, no. Victor Campenaerts (Lotto) havia anat en la primera fuga, després eren 4 homes del Bora –Nils Politt, Marco Haller, Bob Jungels i el 7è de la general i anterior mallot groc a Vingegaard, Jai Hindley– i, la definitiva, era la de Tom Pidcock (Ineos), Giulio Ciccone i Mattias Skjelmose (Lidl), Krists Neilands (Israel) Warren Barguil (Arkéa) i Maxim Van Gils (Lotto). S’hi afegien primer Thibot Pinot (Groupama) i després Chris Harper (Jayco), Rigoberto Urán (EF), Valentin Madouas (Groupama) i Kevin Vermaerke (DSM), amb el mallot puntejat assegurant-se la classificació de la muntanya superat el quart port del dia, tres de 2 i Schlucht (3a).

Un ídol

Marc Soler i Mikkel Bjerg (UAE) mantenien la diferència en poc més d’un minut marcant el ritme al pilot. El vilanoví s’apartava pujant el Petit Ballon, a 6 del qual, a 31 de meta, Pinot (1990), que corria a casa i ha anunciat la seva retirada, marxava en solitari deixant Pidcock, Ciccone i els també francesos Madouas i Barguil. Coronava amb mig minut entre el deliri dels aficionats, molt entregats, i serien Pidcock i Barguil, els que l’atrapaven pujant l’últim port, Platzerwase, quan Pogacar ho havia intentat amb Vingegaard a roda i Gall atrapant-los quan els dos primers de la general aixecaven el peu.

La consolació

L’austríac de l’Ag2r tensava la corda a 4 quilòmetres per coronar i es quedava amb el mallot groc i el blanc, fins que els dos Yates els atrapaven a 5 de meta Adam Yates i Pogacar encaraven l’últim quilòmetre al davant del grup, Vingegaard els passava per dins en un revolt i Pougi li aguantava l’esprint en paral·lel fins que el mallot groc deia prou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)