Ciclisme

Mohoric supera Asgreen en el desenllaç d’un altre dia amb triomf a la fuga

Matej Mohoric (Bahrain) és el guanyador de la dinovena etapa del Tour resolta en un frec a frec amb Kasper Asgreen (Soudal) després de 172,8 km entre Moirans-en-Montaigne a Poligny amb un constant puja i baixa que tenia la Costa d’Ivory (3a) a 27,8 de l’arribada. Un perfil propici per a la fuga, que arribaria a superar els 35 homes en la segona jornada seguida sense desgast –ni canvis– per als homes de la general.

L’escapada necessitava 58 quilòmetres i molts intents per consolidar-se amb el vistiplau del pilot. Tiesj Benoot (Jumbo), Matteo Trentin (UAE), Julian Alaphilippe (Soudal), Jack Haig (Bahrain), Nils Politt (Bora), Mads Pedersen (Lidl), Georg Zimmermann (Intermarché), Warren Barguil (Arkéa) i Victor Campenaerts (Lotto).

El desencadenant

Politt es despenjava del grup capdavanter perquè se li trencava la cadena, al quilòmetre 82, quan el marge era d’un minut. L’esprint intermedi provocava unes acceleracions al pilot liderades per Mathieu van der Poel i Jasper Philipsen (Alpecin), que acabaven amb diversos talls i 29 homes contactant amb la fuga, de la qual Simon Clarke (Israel) i Campenaerts agafaven uns metres. Els dos corredors mantenien un pols amb els de l’Uno-X, que tenien quatre homes en el segon grup.

Els problemes musculars de Clarke deixaven Campenaerts sol a 33 km per acabar, mentre Kasper Asgreen (Soudal), Matej Mohoric (Bahrain) i Ben O’Connor (Ag2r) saltaven del grup i el superaven al peu del a Costa d’Ivory, a 30.

La baixada del port permetia que es formés un grup de nou perseguidors: Pedersen, Van der Poel, Philipsen, Zimmermann, Bettiol, Laporte, Trentin, Mezgec i Pidcock. La diferència a 10 quilòmetres era mig minut, 9:30 respecte el grup del mallot groc. L’entesa al davant els permetia consolidar el mig minut i, a 500 metres, O’Connor arrencava i eren Asgreen i Mohoric els que es jugaven el triomf a un cop de ronyó, favorable per a l’eslovè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)