Hoquei sobre herba

Espanya goleja Àustria en l’europeu (5-0)

Hoquei herba. La selecció estatal femenina es desfà d’Itàlia per 2-0 i haurà de vèncer Bèlgica dimarts per accedir a les semifinals

La selecció espanyola d’hoquei herba masculina ha debutat en l’europeu d’Alemanya amb un triomf incontestable contra Àustria per 5-0, encarrilat amb tres gols en el segon quart (3-0) que van deixar estabornits els austríacs. Els gols del conjunt estatal els van fer Quique González, Marc Miralles, Rafa Vilallonga, Joaquín Menini i Chefo Basterra, l’MVP del partit. L’equip de Max Caldas, que ha inclòs deu catalans en la convocatòria del campionat, s’enfrontarà avui a la potent Bèlgica (20.30 h), en el segon partit del grup A, amb l’objectiu d’encarrilar l’accés a les semifinals. L’europeu atorga dues places per als Jocs Olímpics de París 2024.

La selecció espanyola femenina, per la seva banda, amb sis catalanes, es va refer de la derrota encaixada contra els Països Baixos en la primera jornada (5-1) i va sumar un triomf per 2-0 contra Itàlia, que va apostar per una defensa molt tancada. Dimarts, l’equip que entrena Adrian Lock es jugarà passar a les semifinals conta Bèlgica (17 h), partit en què només li servirà la victòria.

Alejandra López Quevedo va obrir la llauna (1-0) quan només faltava un minut per al final del primer quart. Ella mateixa va arrodonir el triomf fent el 2-0 rematant el rebuig en un penal córner.