Hoquei sobre herba

Espanya queda fora de la semifinal de l’europeu

Hoquei sobre herba. La derrota per 0-5 contra Bèlgica envia la selecció espanyola femenina a lluitar de la cinquena a la vuitena posició

La selecció espanyola femenina no lluitarà per les medalles en l’europeu de Mönchengladbach (Alemanya) perquè va acabar tercera del seu grup i passarà a lluitar de la cinquena a la vuitena posició amb Itàlia, quarta del seu grup, Escòcia i Irlanda, del grup B. Haurà d’evitar les dues darreres places, la setena i la vuitena, que fan perdre la categoria. Espanya va perdre el darrer partit de la fase de grups contra Bèlgica per 0-5. El combinat estatal, amb sis jugadores catalanes i dirigida per Adrian Lock, no va fer un bon joc i gairebé va anar per darrere en el marcador durant tot el partit.

El conjunt estatal va encaixar el 0-1 en el minut 3 de joc, en la primera jugada de penal corner que va tenir l’equip belga. Menys d’un minut després Bèlgica va disposar d’un segon penal corner, que va enviar al pal. Espanya també va arribar amb una mica de perill a l’àrea rival i va disposar d’un penal corner per empatar en el minut sis, però no el va aprofitar. En el segon quart Bèlgica va arribar amb més perill, però el combinat estatal va disposar d’un nou penal corner a catorze segons del descans, però es va mantenir el 0-1 a la mitja part.

Bèlgica va començar la segona part amb ganes i novament en el tercer minut va marcar després de robar una bola gràcies a la seva pressió. Novament els primeres minuts d’un dels quarts van ser negatius per a la selecció estatal i en el segon minut del quart període va encaixar el 0-3. Bèlgica va continuar dominant i encara va tenir temps de marcar dos gols més en els darrers tres minuts.

L’equip masculí es juga l’accés a la semifinal

La selecció espanyola masculina es juga aquest migdia (12.15 h) l’accés a la semifinal de l’europeu contra Anglaterra. Els dos equips estam empatats a tres punts després d’aconseguir una victòria i una derrota, i també tenen la mateixa diferència de gols, un. Espanya, amb deu jugadors catalans, passarà a la semifinal si derrota Anglaterra. En cas d’empat, la classificació es decidira en els shoot outs, sempre que els anglesos no marquin dos gols de jugada més que la selecció espanyola. Si empaten i Anglaterra marca tres o més gols de jugada que la selecció espanyola, Espanya quedaria fora de les semifinals directament. El combinat estatal, que dirigeix Max Caldas, va guanyar Àustria en la seva estrena per 5-0 i després va perdre contra Bèlgica per 5-1. El conjunt anglès va ser derrotat per un més ajustat 3-5 pe r l’equip belga, i va superar per 3-0 el conjunt austríac. La tercera posició del grup A faria jugar el conjunt estatal per la cinquena i la vuitena posició en un grup en què s’hauria d’enfrontar al tercer i al quart de l’altre grup, que també s’han d’acabar de decidir. En la darrera edició de l’europeu, l’any 2021, Espanya no va arribar a la semifinal i va acabar cinquena. El conjunt anglès va ser quart en l’últim campionat d’Europa i en el mundial d’aquest any va ser cinquè, també just per davant d’Espanya, que va acabar sisena.