Esquí

Soldeu organitzarà la Copa del Món masculina a nivell individual

Per a la temporada 2025-2026

Divendres passat es va celebrar l’última jornada de la reunió anual que la FIS organitzava a Zuric (Suïssa) durant tota la setmana. Durant la darrera jornada, la Federació Andorrana d’Esquí va estar present en la presentació dels calendaris més propers. Si bé no tots estan tancats, en l’esborrany de la temporada 2025-2026 de la Copa del Món masculina de gegant i eslàlom, el sector de Soldeu de Grandvalira es troba com a país amfitrió pels dies 7 i 8 de març del 2026.

Serà la primera vegada que Andorra aculli la Copa del Món masculina a nivell individual, més enllà de les finals que ja va celebrar la temporada passada (2023) i en el 2019, tant en homes com en dones. La competició a Soldeu tindria d’escenari la pista Avet, en aquest cas exclusivament en categoria masculina i en les disciplines de tècnica, és a dir gegant i eslàlom.

Aquest calendari és provisional, de moment, perquè la FIS encara ha de tancar algunes estacions que acolliran la resta de dates. En el calendari, però, es troba Andorra en els dies 7 i 8 de març de 2026. Soldeu sumarà així una nova cita de Copa del Món, ja que aquest pròxim hivern 23-24 també rebrà la WC femenina en gegant i eslàlom, els dies 10 i 11 de febrer.

Per part de la FAE han assistit a les diferents reunions de la FIS el gerent Carles Visa, el director esportiu d’esquí alpí, Roger Vidosa, el vicepresident, Patrick Touissant, i Antoni Crespo, com a membre de la junta directiva i encarregat de la comissió tècnica. També ha participat en diferents reunions el metge Bernat Escoda. A Zuric també va assistir a les reunions amb la FIS la delegació del Comitè organitzador de la Copa del Món 2024 de Soldeu.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)