El CN Sabadell recupera el tron de la supercopa contra el CN Mataró (12-11) en una final atípica

L’equip vallesà ha encarrilat la final amb un parcial de 6-1 en el segon quart, però la reacció de les maresmenques en els últims 8 minuts (2-7) a punt ha estat de costar-li un disgust a les amfitriones

L’Astralpool CN Sabadell ha recuperat el títol de la supercopa d’Espanya contra l’Assolim CN Mataró (12-11) en una final atípica. L’equip vallesà, amb un parcial de 6-1 en el segon quart, tenia la victòria més que encarrilada abans de començar l’últim període (10-4). Amb tot perdut, l’equip maresmenc ha tret el seu orgull i pressionant de valent i forçant penals al contraatac ha escurçat les diferències fins al 12-11, amb un últim parcial de 2-7. Judith Forca, autora de tres gols, ha estat escollida la jugadora més valuosa del partit i Laura Ester, la millor portera. Per les maresmenques, Simone van de Kraats, amb cinc dianes, ha estat la màxima anotadora. El CN Sabadell ha sumat la seva dotzena supercopa, mentre que el CN Mataró continua amb les tres que ja tenia.

En el primer quart han prevalgut les defenses per sobre dels atacs. Els dos equips han apostat per les defenses zonals, i el CN Sabadell ha fet valer el seu potencial amb la doble boia. Han hagut de passar més de 5 minuts perquè la neerlandesa Simone van de Kraats deixés anar el seu poderós braç esquerre i inaugurés el marcador. Judith Forca ha replicat de penal, Clara Cambray ha tornat a avançar les maresmenques i just abans de tancar el primer quart l’esquerrana sabadellenca ha tornat a marcar per segellar l’empat a 2. El partit ha fet un gir radical en el segon quart. L’equip vallesà ha posat la directa i ha sentenciat la final amb un parcial de 6-1. Les errades de les mataronines en les superioritats han facilitat els contraatacs de l’equip local, que ha trobat una autopista per arribar a la porteria contrària. Bea Ortíz, la tercera diana de Forca, Sofia Giustini i Irene González furgaven en la defensa del CN Mataró i obrien forat fins al 6-2. Dani Ballart ha demanat temps mort i ha canviat el sistema defensiu, el pressing, per intentar aturar la sagnia. Rita Keszthelyi ha trencat la sequera visitant, però el CN Sabadell mantenia el ritme i arribava a l’equador amb dues dianes més de Giustini i Bea Ortíz (8-3).

Després del descans llarg, Keszthelyi ha retallat diferències, però Sabrina van der Sloot i Maica García, al límit del temps reglamentari segellaven el tercer parcial (2-1) per arribar a l’últim quart amb 6 gols de renda (10-4). La final semblava sentenciada. Ferit en l’orgull, el CN Mataró ha intensificat la pressió defensiva, ha recuperat pilotes i a còpia de penals forçats al contraatac ha iniciat la remuntada. Van de Kraats i Keszthelyi han començat a guanyar terreny al seu rival. Ballart ha apostat també per fer algun atac amb set jugadores i al final ha acabat cedint per la mínima.