Handbol

El Barça fa oficial la renovació de Carlos Ortega fins al 2026

El tècnic malagueny amplia dos anys més la seva vinculació amb la banqueta blaugrana, més un tercer curs d’opcional

Tot i que ja va transcendir fa un mes, avui s’ha fet oficial la renovació de Carlos Ortega per dues temporades més, fins al juny del 2026, i una tercera d’opcional, com a tècnic del Barça. L’acte de signatura ha tingut lloc avui a les oficines de l’Spotify Camp Nou, amb la presència del president, Joan Laporta; del directiu responsable, Joan Solé; i dels màxims responsables de l’handbol blaugrana.

Ortega, jugador del Barça entre 1994 i el 2005 a l’època del Dream-Team, va agafar les regnes de la banqueta culer l’estiu del 2021. Des de llavors, el preparador malagueny ha dirigit 121 partits oficials en els que ha aconseguit tots els títols estatals en joc, entre ells dos campionats de lliga Asobal, i la Champions de la temporada 2021-22. Aquests trofeus se sumen a les sis copes d’Europa, als cinc de Recopa i als sis de l’Asobal que, entre d’altres molts títols, l’actual tècnic va guanyar com a jugador al Palau Blaugrana.

Carlos Ortega afronta la seva tercera temporada com a entrenador del Barça després d’haver superat amb nota els reptes als que s’ha enfrontat fins ara. En el seu primer curs, la temporada 2021/22, va aconseguir guanyar la preuada Champions. La temporada passada, 2022/23, l’equip va practicar un joc excel·lent, superant la marca històrica de partits sense conèixer la derrota a Europa, i va caure derrotat a la tanda de penals a la semifinal de la copa d’Europa. Aquesta temporada, els blaugranes són líders invictes tant de la lliga com del seu grup de la Champions.

Ortega ha expressat la seva felicitat als mitjans del club. “Estic molt agraït al president, Joan Laporta, que ha confiat en mi des del principi. Crec que soc un privilegiat per poder treballar al millor club poliesportiu del món i treballar amb els fantàstics jugadors que tenim. Soc un privilegiat i un afortunat”, ha subratllat.

L’ambició del tècnic continua intacta: “Vull seguir treballant i competint. En un club com el Barça tenim la responsabilitat d’intentar sempre lluitar per tots els títols, competir tots els partits. Això és esport, no matemàtiques, i a vegades es perd o no es pot guanyar, però nosaltres tenim l’obligació de competir per tots els títols. I aquesta serà la nostra barra de mesura”, ha explicat.

Carlos Ortega ha escollit el títol de Champions com el seu millor record en aquests dos anys a la banqueta: “Com a entrenador sempre es passa per coses bones i coses dolentes. L’ésser humà tendeix a deixar el dolent sempre a banda i et quedes amb les coses bones. Potser després d’una temporada complicada com va ser la d’arribada i acabar amb la Champions, és el que més pots recordar. Però sense deixar de banda la fantàstica temporada que vam fer el curs passat, guanyant tots els partits i només perdent fora del temps reglamentari”, ha confessat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)