Waterpolo

Els homes volen el primer or i les dones, revalidar el títol

Waterpolo. Europeu. La selecció masculina, que debuta avui, també busca la plaça olímpica, mentre que la femenina, que jugarà demà, ja la té

Les seleccions espanyoles masculina i femenina inicien avui i demà, respectivament, el campionat d’Europa amb els objectius molts clars de lluitar pel títol. El homes, a més, volen aconseguir la classificació olímpica que les dones ja tenen. El combinat masculí de David Martín, amb 9 jugadors catalans dels 15 convocats, mai no ha aconseguit la medalla d’or europea i té tres subcampionats i quatre medalles de bronze, mentre que l’equip femení dirigit per Miki Oca, amb 13 catalanes de les 15 seleccionades, té tres títols i ha guanyat els dos darrers de manera consecutiva. Les seleccions són de quinze jugadors i jugadores i com que en cada partit en poden jugar tretze, els seleccionadors en descartaran dos en cada jornada. En aquesta edició el campionat d’Europa es disputa a dos països diferents ja que no s’ha pogut fer a Israel com estava previst pels atacs terroristes i la guerra. L’europeu masculí es fa doncs a les localitats croates de Dubrovnik i Zagreb del 4 al 16 de gener, i el femení a Eindhoven, als Països Baixos, del 5 al 13.

Nou format

Una gran novetat d’aquest any és el canvi de format que pretén que hi hagi més partits disputats i amb resultat incert. Els vuit millors del darrer europeu jugaran en els grups A i B i els dos primers passaran directes als quarts de final. El tercer i quart jugaran una eliminatòria de vuitens contra els dos primers dels grups C i D, on hi ha els equips que no van ser entre els millors en la darrera edició. Els quatre guanyadors completaran els quarts.

L’equip d’Espanya masculí juga en el grup A contra Croàcia, que és l’amfitrió, el vigent campió i serà el seu primer rival avui mateix (20.15 h). Completen el grup Montenegro, amb qui jugarà dissabte (17.45 h), i França (dilluns 17.45 h). La selecció estatal femenina jugarà demà contra França (16.30 h) i en el grup B també hi ha Israel, amb qui jugarà dissabte (20.30 h), i Itàlia, a la qual s’enfrontarà diumenge (17 h).

Europeu masculí
Dubrovnik i Zagreb (Croàcia), del 4 al 16 de gener
Dijous 4 (20.15 h) Espanya - Croàcia
Dissabte 6 (17.45 h) Montenegro - Espanya
Dilluns 8 (17.45 h) Espanya - França
Dimecres 10 i dijous 11 Vuitens
Divendres 12 Quarts
Diumenge 14 Semifinals i 5è-8è lloc
Dimarts 16 Finals
Selecció espanyola masculina.
Unai Aguirre, Alberto Barroso, Unai Biel, Alejandro Bustos, Sergi Cabanas, Miguel de Toro, Biel Gomila, Álvaro Granados, Marc Larumbe, Eduardo Lorrio, Blai Mallarach, Alberto Munarriz, Felipe Perrone, Bernat Sanahuja i Roger Tahull.
Europeu femení
Eindhoven (Països Baixos), del 5 al 13 de gener
Divendres 5 (16.30 h) Espanya - França
Dissabte 6 (20.30 h) Espanya - Israel
Diumenge 7 (17 h) Espanya - Itàlia
Dilluns 8 Vuitens
Dimarts 9 Quarts
Dijous 11 Semifinals i 5è-8è lloc
Dissabte 13 Finals
Selecció espanyola femenina.
Paula Camus, Paula Crespi, Anni Espar, Laura Ester, Judith Forca, Maica García, Paula Leitón, Cristina Nogué, Bea Ortiz, Pili Peña, Nona Pérez, Isabel Piralkova, Ariadna Ruiz, Elena Ruiz i Martina Terré. *Els partits els farà Teledeporte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)