Emil Nielsen, un mur

Handbol. Champions. El Barça obté un triomf molt ben treballat i de final plàcid a la pista del GOG danès i acarona l’accés als quarts de final

GOG 23 Barça 30

GOG:Thulin (Dorgelo); Blonz (5), Clausen, Jakobsen (1), Kildelund, Legér, Lindskog, Lyng Als (1), Lykke, Madsen (6, 2p.), Mensing (4), Persson (1), Pedersen (3), Rasmussen (2) i Zachariassen.BARÇA:Nielsen (Pérez de Vargas); Pol Valera (2), Carlsbogard (4), Dika Mem (5), Aitor Ariño (1), Wanne, Janc (1), N’Guessan (3), Aleix (3), Thiagus Petrus, Langaro, Richardson (6), Frade (3), Petar Cikusa i Javi Rodríguez (2).PARCIALS:3-3, 5-7, 7-9, 8-11, 12-14, 14-17 (descans); 15-19, 18-21, 19-24, 20-27, 21-29, i 23-30.ÀRBITRES:Kuttargic (SUE) i Wetterwik (SUE). Van excloure Persson pel GOG i Janc pel Barça. Van treure targeta groga a Frade..

El Barça, líder del grup B, va sumar avui a la pista del GOG danès la desena victòria en la fase de grups de la Champions (23-30) i acarona els quarts de final sense la necessitat de passar pels vuitens. L’equip de Carlos Ortega va fer un partit molt seriós en què va plasmar la seva superioritat en el segon temps. El jugador més destacat va ser el porter Emil Nielsen, que va completar 21 aturades. Melvyn Richardson es va erigir en màxim anotador blaugrana, amb sis gols.

El Barça va arribar al descans amb un marge de 3 gols (14-17) en una primera part agraïda de veure i jugada a un ritme alt en la què va gaudir d’una màxima diferència de 4 gols amb el 7-11. En aquell moment, però, el GOG va reaccionar amb un parcial de 3-0 que va obligar Ortega a demanar temps mort, sobretot per tractar de millorar el balanç defensiu. L’equip danès rendibilitzava molt bé les accions de contraatac, tot i que no en finalitzava tants com hauria volgut perquè es va trobar al davant al porter blaugrana Emil Nielsen, colossal en el primer període amb deu aturades, tres de les quals amb el jugador rival tot sol davant seu. El Barça va marxar de cinc en els inicis del segon temps (15-20), però el GOG, impulsat pel porter suplent Dorgelo, es va acostar perillosament (19-21). Ortega va tornar a aturar el partit. Pletòric, Nielsen va prosseguir amb el seu recital i el Barça va acabar de plasmar la seva superioritat, segellant amb concentració la victòria en un tram final de partit prou plàcid en què va arribar a tenir una màxima diferència de 9 gols (21-30).