Ciclisme

La sortida de la darrera etapa de la Volta a Catalunya femenina, a Molins de Rei

Molins de Rei serà seu de sortida de l’última etapa de la Volta a Catalunya, que entre els pròxims 7 i 9 de juny de 2024 celebrarà la primera edició de la seva prova per etapes femenina. La vila baixllobregatina, que va acollir un final d’etapa de la darrera edició de la prova masculina, serà una vegada més part del recorregut de la cursa ciclista catalana, aquesta vegada formant part d’un esdeveniment històric com és la primera edició femenina per etapes de la Volta a Catalunya.

D’aquesta manera, Molins de Rei tornarà a ser gran protagonista a la Volta a Catalunya, en aquest cas acollint una sortida d’etapa de la prova per etapes femenina, que enguany fa un pas més com a prova internacional de categoria UCI 2.1. La Volta comptarà amb una participació de luxe de vint equips de nivell internacional i nacional, entre ells set UCI World Teams, els equips de la primera divisió mundial –el màxim permès per la seva categoria–, en un important pas endavant fet gràcies al suport del programa “Entre totes, tot” de la Secretaria General de l’Esport.

El municipi del Baix Llobregat, que havia vist passar en els darrers anys en el seu recorregut la reVolta, la prova femenina d’un dia organitzada per la Volta a Catalunya, serà enguany protagonista com a seu en el naixement de la prova per etapes, seguint la seva trajectòria de col·laboració amb la cursa catalana en els darrers anys.

Els precedents

En la 102a edició de la Volta disputada el darrer 2023, Molins de Rei va acollir una arribada. Va ser a la sisena etapa, que va sortir des de Martorell i es va resoldre en un emocionant esprint que va guanyar l’australià Kaden Groves. Un final que va ser molt esperat per la gran comunitat i afició ciclista del municipi, coincidint amb el 75è aniversari del Club Ciclista Molins.

Abans, Molins de Rei havia estat sortida d’una contrarellotge individual de 13,1 km amb final a Vallvidrera (Barcelona) a la Volta a Catalunya 2003, que va endur-se el vencedor d’aquella edició, José Antonio Pecharromán, per davant de Roberto Heras i del colombià Santiago Botero. A banda, en els darrers anys, Molins de Rei havia estat protagonista de diversos esprints intermedis de la Volta masculina, reunint a una presència destacada de públic.