Tennis

Un Challenger de Tennis de projecció mundial a Girona

El Challenger per excel·lència de Catalunya ha donat el tret de sortida institucional en la segona edició de l’Eurofirms Girona Costa Brava organitzat pel Club Tennis Girona i que es disputarà del 24 al 31 de març, per Setmana Santa. En un acte celebrat a les instal·lacions del club gironí, el president de l’entitat, Carles Montañés, ha volgut fer èmfasi en el salt qualitatiu en el quadre del torneig. “És el millor Challenger 125 i fins i tot 100, del món”, ha dit. En l’edició d’enguany, el torneig tindrà a cinc jugadors entre els millors de l’ATP: Roberto Carballés (64), Pedro Cachín (79), Cristian Garín (87), Pedro Martínez (89) i Roberto Bautista (98), campió de copa Davis que arribar a estar entre els deu millors del món.  Quant a la representació catalana, hi destaca el català Albert Ramos (102è), que durant molts anys s'ha mantingut entre els cent millors i que va arribar a ser el 17 de l'ATP el 2017. 

“És un quadre espectacular, ha sigut possible gràcies a l’esforç de la directiva i president del Club Tennis Girona. No és habitual que l’ATP permeti pujar de 75 mil a 100 mil, i amb tennistes com Roberto Bautista, Benoit Paire i Gasquet, amb molts premis ATP. En tot el torneig, hi ha 49 títols ATP, és un rècord”, ha dit la directora del torneig, Edy Bentivegna.

El Challenger ATP Eurofirms Girona Costa Brava no compta amb cap empresa externa, tot el personal són membres del club gironí.

El president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo, també ha estat present en l’acte de presentació: “Aquest tipus tornejos són fonamentals pel territori, en l’àmbit mundial només es fan 150 tornejos d’aquest nivell. A Espanya 15 i dos dels quals es fan a Catalunya. Ens hem de sentir molt orgullosos de la feina que està fent el club Girona en el creixement de la base i la professionalització de l’esport. Això posarà Girona al mapa”, ha dit.

També hi ha estat present, el president de la Federació Espanyola de Tennis, Miguel Díaz, una figura que no sol aparèixer en presentacions de Challenger

Finalment, les institucions locals representades a través d’Adam Bertran -regidor d’esports-, Mari Àngels Planas -vicepresidenta de la Diputació- i Anna Julià -representat Territorial de l’Esport a Girona de la Generalitat- on han destacat el paper del Torneig per donar a conèixer el tennis català i gironí arreu del món, la importància que sigui un acte obert i gratuït i l’impacte econòmic per la ciutat i la demarcació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)