Tennis

Pedro Martínez, endavant a l’Eurofirms Girona-Costa Brava

El segon cap de sèrie al CT Girona ha vençut el jove lituà Vilius Gaubas, per 7-6 (9) i 6-4

El tennista d’Alzira Pedro Martínez (2) ha hagut de suar de valent per tombar la resistència del jove lituà de 19 anys Vilius Gaubas, que ha acabat cedint per 7-6 (9) i 6-4 (2h24) en el duel més interessant de la segona jornada de l’Eurofirms Girona-Costa Brava, de la categoria Challenger 100. Amb la baixa de Pedro Cachín (1), per unes molèsties a l’esquena, Martínez s’ha convertit en el primer favorit per emportar-se la victòria al CT Girona.

El primer set ha tingut diverses alternatives. En la posada en escena, Gaubas ha començat erràtic i precipitat, i Martínez ho ha aprofitat per avançar-se amb un 3-0 després d’un trencament en el segon joc. El lituà s’ha anat centrant i s’ha recuperat després d’un break en el cinquè joc (3-2), però no ha pogut donar continuïtat a la seva reacció i el valencià ja ha disposat d’ una primera pilota de set en el vuitè joc (5-3). Martínez no l’ha aprofitada, ha donat vida al rival i ha hagut d’esperar a un tie-break etern i molt disputat per apuntar-se el primer parcial. De fet, ha necessitat de fins a cinc pilotes per aconseguir el primer set. El segon parcial no ha tingut tants alts i baixos, i els dos tennistes han conservat el servei en els vuit primers jocs. En el novè, Martínez n’ha tingut prou amb un break per rematar la feina en el següent i segellar el bitllet per a la segona eliminatòria, en què se les heurà amb l’argentí Marco Trungelliti, que s’ha desfet de Nicolás Álvarez, per 7-5, 1-6 i 7-5.

La jornada ha viscut l’eliminació del cinquè cap de sèrie, el francès Gregorie Barrere, que no ha pogut amb el moldau Radu Albot (7-6 i 7-5). El neerlandès Jesper de Jong (7), en canvi, ha superat amb suficiència el britànic Jan Choinski, per un doble 6-3. En altres resultats del dia, l’italià Andrea Pelegrino ha vençut Rudolf Molleker (6-3 i 6-0), el xabià Javier Barranco s’ha imposat al kazakh Denis Ievseiev (6-0, 0-6 i 6-2) i el el valencià Carlos Taberner ha superat el castellà Daniel Rincón (6-4, 4-6 i 6-4) en el partit més llarg de la jornada, de gairebé 3 hores de durada (2h54).

Estrena d’Albert Ramos

Dimecres serà el torn del mataroní Albert Ramos (4), la principal esperança catalana, que debutarà contra el madrileny Alejandro Moro. El jugador maresmenc de 36 anys, que havia encadenat tretze cursos acabant entre els 100 millors del planeta, entre el 2011 i el 2023, va abandonar aquesta posició de privilegi a finals de febrer –ara és el 105è– i de ben segur que seguirà lluitant per accedir-hi de nou en el tram final de la seva carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)