Waterpolo

La triple via catalana a la Nova Escullera

Waterpolo. L’Astralpool Sabadell-Sant Andreu i l’Assolim Mataró-Olympiacòs seran els emparellaments de la final a quatre de la Champions femenina, el 20 d’abril al CN Barcelona

El duel fratricida de la final a quatre de la Champions femenina serà entre l’Astralpool CN Sabadell, el defensor del títol i sis vegades campió, i el CN Sant Andreu, que s’estrenarà en aquesta cimera de la màxima competició continental. Amb triple presència catalana, era segura una semifinal entre dos equips del país, com ho serà també la presència d’un finalista, mentre que per l’altra part del quadre se les hauran l’Assolim CN Mataró, actual subcampió, i l’Olympiacòs, amb tres títols al seu palmarès (2015, 2021 i 2022). La cita serà el 20 i el 21 d’abril a la piscina de la Nova Escullera, una altra gesta per recordar després de l’històric partit de l’any passat a Can Llong, amb victòria del conjunt sabadellenc sobre el mataroní (9-8) en la primera fase final de la competició amb dos representants de la mateixa federació.

Els quatre protagonistes de la fase final van dominar amb mà de ferro la fase de grups i, amb ple de victòries, ja havien certificat la classificació en la penúltima jornada. Per palmarès i experiència en aquest tipus d’embats, el CN Sabadell serà el rival a batre de la final a quatre, mentre que el Sant Andreu jugarà fort la carta de la il·lusió i la joventut de la majoria de les seves components. “El primer que valorem és haver estat en el sorteig i poder gaudir i competir per primer cop en la final a quatre. A partir d’aquí, l’equip és molt ambiciós i vol arribar a la final i vol guanyar-la”, va assegurar el tècnic andreuenc, Javi Aznar. Al seu torn, l’entrenador del CN Sabadell, David Palma, va dir: “Haurem de sortir al cent per cent. El Sant Andreu és un equip amb un perfil de jugadores joves que potser no tinguin tanta experiència com nosaltres.” Abans de fer-se el sorteig, el preparador del CN Mataró Dani Ballart ja havia manifestat que no tenia preferències: “Penso que és la final a quatre més dura dels últims anys perquè no veig debilitats a cap equip, així que és qüestió de gaudir-ho.” L’Olympiacòs és la base de la selecció grega, amb les tres germanes Plevritou, Xenaki i companyia.

Ramon Bosch: “Hi ha una manca d’instal·lacions gran”

Tot i l’èxit rotund que suposa tenir tres representants en la fase final de la Champions, el president de la Federació Catalana de Natació (FCN), Ramon Bosch, no amaga que al país “hi ha una manca d’instal·lacions gran” per organitzar competicions internacionals d’aquest nivell en piscines cobertes. Més enllà del complex de Can Llong, del CN Sabadell, que ja va ser la seu de la fase final el curs passat, només hi havia l’opció de la Nova Escullera, del CN Barcelona. Amb capacitat per a unes 500 persones, s’hi afegiran unes grades supletòries per arribar a les 1.000 places i complir així els requeriments de la federació europea (LEN). “Sempre havíem disposat d’un comodí que era la piscina Sant Jordi a Barcelona, però ara està pendent d’unes reformes. L’Ajuntament, que és el propietari, ha de fer l’avantprojecte, mentre que nosaltres en fem l’explotació”, aclareix Bosch. En tot cas, la tornada al Sant Jordi per a cites internacionals hauria d’esperar, com a mínim, un parell d’anys. Amb aquest panorama, el màxim mandatari de la natació catalana ha traslladat aquest dèficit a les poblacions que estiguin planificant construir una piscina en els pròxims anys. “Més que res, que sàpiguen que si fan una piscina amb l’espai suficient per posar-hi unes grades amb capacitat per a mil persones, encara que siguin supletòries, s’hi podrien organitzar grans competicions internacionals”, remarca. Terrassa, Badalona o Sant Feliu serien algunes de les poblacions que tindrien alguns d’aquests projectes en estudi.

L’Astralpool contra l’Steaua en l’Euro Cup

L’Astralpool CN Sabadell ha quedat emparellat amb l’Steaua de Bucarest en els quarts de final de l’Euro Cup després del sorteig que també es va efectuar ahir a Barcelona abans de clarificar els enfrontaments de la Champions femenina. El partit d’anada es disputarà el 6 d’abril a la capital romanesa i la tornada, a Sabadell el 27 d’abril. El vencedor d’aquesta eliminatòria s’enfrontaria en les semifinals de la final a quatre al guanyador del duel entre el Jug Dubrovnik i l’Estrella Roja. Per l’altra part del quadre transitaran el Savona-Spandau 04 de Berlín, i el Vouliagmeni i el Primorje Erste Bank. La final a quatre es disputarà el 17 i el 18 de maig en una seu encara per determinar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)