Rugbi

Wilko, t'esperem

El Toló, l'equip del llegendari jugador, és el nou-ric del continent

El 9 d'abril jugarà a Barcelona contra la USAP

La ciutat occitana de Toló viu aquests últims anys un auge esportiu inesperat gràcies al seu club de rugbi, que amb grans inversions del multimilionari Mourad Boudjellal ha aconseguit recuperar un prestigi que l'havia portat a ser el campió francès el 1992. Una greu crisi econòmica va portar el club a la fallida econòmica fins a l'arribada com a salvador de Boudjellal. El primer fitxatge mediàtic del club, quan encara estava en la segona divisió francesa, va ser el del neozelandès Tana Umaga, considerat un dels millors jugadors de la història al seu país. Quatre anys després, l'equip presumeix ara de tenir Wilkinson (31 anys), el jugador més ben pagat d'Europa, Jonny Wilkinson, considerat una icona sagrada a Anglaterra des que va donar al quinze de la rosa la copa del món del 2003 amb un drop en el temps afegit.

L'anglès, tot i tenir uns genolls de cristall, s'ha adaptat perfectament al Top 14 i aquests dos últims anys s'ha convertit en un dels referents del campionat. El club, de fet, ja l'ha renovat fins al 2013. La seva experiència i el seu talent innat per jugar en la posició de mig d'obertura (el 10 clàssic) seran una de les principals armes del seu equip per frenar la USAP el 9 d'abril a la capital catalana. El matx només està pendent de la confirmació oficial per part del FC Barcelona i l'Ajuntament de la ciutat, que col·laboraran en l'organització. A Perpinyà ja donen per fet que jugaran aquest partit a Barcelona i no el del Top 14 contra el Tolosa el 2 d'abril. En qualsevol cas, encara no estan descartades cap de les dues possibilitats, tot i que és segur que només es farà un dels dos partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)