Més esport

ESQUÍ

CAMPIONAT DEL MÓN

Christof Innerhofer, el més hàbil en supergegant

L'italià obté el primer títol mundial en el selectiu traçat de Qandahar

Hannes Reichelt i Ivica Kostelic el van acompanyar al podi

L'italià Christof Innerhofer va ser el més hàbil en el complicat circuit del supergegant, la primera prova masculina del mundial de Garmisch-Partenkirchen (Alemanya). Les condicions de la pista i la meteorologia, amb sol i una temperatura de 8ºC, van convertir en gairebé una heroïcitat mantenir l'equilibri en el traçat de Qandahar, dur, irregular i amb moltes zones amb gel. De fet, 30 dels 73 participants no van poder completar el recorregut, entre els quals el català Ferran Terra i el basc format a la Vall d'Aran Paul de la Cuesta.

Innerhofer, de 27 anys i amb un sol triomf en el descens de la copa del món a Bormio 2008, va aconseguir el millor èxit de la seva carrera. Amb un registre d'1:38.31, el tirolès del sud va avantatjar en 60 centèsimes l'austríac Hannes Reichelt i en 72 el croat Ivica Kostelic, líder de la copa del món i, per a molts, el gran favorit atès el seu esplèndid moment de forma. Els mateixos Reichelt i Kostelic, a més de Grünenfelder, Streitberger i Walchofer s'havien repartit les victòries en la copa del món, amb la qual cosa el ventall de candidats era prou obert. El suís Didier Cuche, el defensor del títol, es va haver de conformar amb la sempre ingrata quarta posició i dos austríacs més, Benjamin Raich i Romed Baunmann, es van classificar en cinquè i sisè lloc.

Ferran Terra, que té en el descens la seva millor especialitat, ja preveia un supergegant complicat: «Realment era molt difícil mantenir l'estabilitat. És una pista molt inclinada, brutal, amb revolts de vertigen i, sobretot molt de gel.» Alguns il·lustres van tenir la mateixa sort que el català, com el noruec Aksel Lund Svindal, el nord-americà Ted Ligety i el genial Bode Miller, que va perdre un bastó i es va deixar anar en el tram final (12è) quan estava marcant els millors parcials de la prova.

Avui toca jornada d'entrenaments, del descens masculí i femení, i demà es disputarà la supercombinada femenina.

CLASSIFICACIÓ

Supergegant masculí
1r C. Innerhofer (Itàlia)
1:38.31
2n H. Reichelt (Àustria)
1:38.91
3r I. Kostelic (Croàcia)
1:39.03
4t D. Cuche (Suïssa)
1:39.34
5è B. Raich (Àustria)
1:39.65
6è R. Baumann (Àustria)
1:39.79
7è C. Janka (Suïssa)
1:40.03
8è W. Heel (Itàlia)
1:40.13
9è P. Fill (Itàlia)
1:40.34
10è A. Theaux (França)
1:40.44
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)