GIMNÀSTICA ARTÍSTICA
L'hora de Javi Gómez
El mataroní aspira a un lloc en la final del concurs general de l'europeu de Berlín
Amb la retirada del genial Gervasi Deferr, el gran referent de la gimnàstica catalana és ara per ara el consistent Javi Gómez Fuertes. Si Deferr destacava per ser un consumat especialista, sobretot en terra i salt, Gómez Fuertes ho és pel seu domini en els sis aparells. La regularitat en tots sis exercicis l'han convertit en una peça del tot necessària en l'engranatge del grup del seleccionador estatal, Álvaro Montesinos, que ha confiat en ell en tots els últims grans campionats. «Javi destaca per la seva fortalesa i potència. És un gimnasta molt involucrat amb el grup i en aquest campionat, sense classificació per equips, és l'hora perquè pensi més en ell. Està molt il·lusionat», destaca Miquel Àngel Rubio, el seu preparador al CAR de Sant Cugat. Gómez, que avui afronta la qualificació, té el propòsit de guanyar-se una plaça per a la final entre els 24 millors. Amb 24 anys, el gimnasta maresmenc disputarà a la capital alemanya el seu cinquè europeu. Fa dues temporades, a Milà, ja va ser convocat per a l'all-round i aleshores es va quedar a un pas d'entrar a la final, amb la 28a posició i la quarta com a reserva. Tot i la seva regularitat, els seus millors aparells són el terra i les paral·leles, i si es classifica per alguna d'aquestes finals seria tota una sorpresa.
La competició de Berlín suposa tot un test amb vista al mundial de Tòquio, a l'octubre, que ha de marcar el camí cap als Jocs de Londres 2012. Tot i la joventut, Gómez ja acumula força experiència en mundials i europeus i la cita olímpica hauria de suposar «l'objectiu final de tot aquest cicle», tal com apunta el seu tècnic. Completen la selecció Rafael Martínez, Iván San Miguel, Ignacio Losantos, Sergio Muñoz i Fabián González.
Clàudia Vilà, 47a en el concurs general
L'europeu de gimnàstica va començar ahir amb la qualificació del concurs general femení, en què va destacar la russa Aleia Mustafina (59,750), amb gairebé tres punts de diferència respecte a la seva compatriota, Anna Dementyeva (56,900). La gimnasta de Sant Martí Vell Clàudia Vilà (CG Salt) es va haver de conformar amb la 47a posició, amb 48,150 punts. Els parcials de la seva actuació van ser 12,775 en salt, 12,675 en paral·leles, 10.375 en barra i 12,325 en terra. Vilà no va poder superar cap de les seves companyes de la selecció estatal: Ainhoa Carmona, 32a amb 51,375 i última reserva per a la final del concurs general, Claudia Menéndez, 34a amb 51,000, i Beatriz Cuesta, 42a amb 50,300.
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Divendres,13 setembre 2024