Ciclisme

CICLISME

AMSTEL GOLD RACE

Rodríguez, a les portes de la glòria

Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) va batre Joaquim Rodríguez (Katiuixa) en la pujada al Cauberg, punt d'arribada de la clàssica Amstel Gold Race, que ahir va inaugurar l'anomenat tríptic de les Ardenes i que es completarà aquesta setmana amb la Fletxa Valona (dimecres) i la Lieja-Bastogne-Lieja (diumenge). El corredor de Parets va mantenir el frec a frec amb el belga fins que quan faltava mig quilòmetre Gilbert va llançar l'atac definitiu que li permetria revalidar el triomf i la seva condició de gran classicòman. De fet, arribava a l'anomenada clàssica de la cervesa després d'haver-se imposat fa pocs dies a la Fletxa Brabantçona.

Purito Rodríguez afrontava amb ambició l'exigent recorregut que definia la 46a edició de la cursa, amb més de 30 pujades al llarg dels 258 quilòmetres. Va estar atent en tot moment als moviments del pilot, que es van iniciar amb una escapada de quatre corredors que va arribar a acumular 10 minuts de marge al quilòmetre 100. El Rabobank, exercint d'equip amfitrió, es va encarregar de neutralitzar l'escapada en poc temps i va abocar la cursa cap al tradicional desenllaç entre els corredors capdavanters. Andy Schleck (Leopard-Trek) va atacar a 10 km de meta, però el va acabar atrapant el grup de favorits que llavors comandava Rodríguez. En arribar al Cauberg el vallesà va saltar, però sense aconseguir desempallegar-se d'un Gilbert que va arribar al tram decisiu amb un punt més d'energia i va frustrar per dos segons el primer triomf de Rodríguez en una clàssica. Dimecres, però, tindrà una altra ocasió en la Fletxa Valona.


Philippe Gilbert va frustrar el desitjat triomf del vallesà

en una clàssica

RESULTATS

258 km
1r P. Gilbert (Omega-Lotto)
6h30:44
2n J. Rodríguez (Katiuixa)
a 0:02
3r. S. Gerrans (Sky)
a 0:04
4t J. Fuglsang(Leopard)
a 0:05
5è A. Kolobnev (Katiuixa)
m.t.
6è O. Freire (Rabobank)
m.t.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)