Ciclisme

CICLISME

FLETXA VALONA

Abonat al segon lloc

Joaquim Rodríguez torna a quedar a les portes del triomf, com en l'edició de l'any passat

El belga Philippe Gilbert és el més fort en l'última pujada al mur d'Huy i guanya amb claredat

Joaquim Rodríguez (Katuixa) va tornar a acabar en la segona posició de la clàssica cursa de la Fletxa Valona, el mateix lloc que va aconseguir en l'edició de l'any passat. En aquesta ocasió, el va superar el belga Philippe Gilbert (Omega) que va ser el més fort en l'última pujada al mur d'Huy i va assolir la victòria. Rodríguez també va ser el segon classificat en la clàssica Amstel Gold Race que es va córrer diumenge passat i en què també va ser superat per Gilbert.

La gran escapada d'aquesta clàssica es va produir en el segon quilòmetre, quan quatre corredors es van distanciar del pilot i van arribar a tenir 15 minuts d'avantatge. El gran grup els va deixar marxar i, de mica en mica, van ampliar el seu avantatge i es van mantenir al davant fins a 20 quilòmetres de l'arribada, on els van atrapar. El Katuixa i l'Omega –els equips de Rodríguez i Gilbert–, van treballar per desfer l'escapada, ja que tenien plena confiança en els seus caps de files. Quan ho van aconseguir hi va haver un seguit d'atacs d'altres corredors, però cap va arribar a tenir més de mig minut de marge.

El mur d'Huy –una pujada de 1.300 metres amb un desnivell de 121 metres, un percentatge de mitjana del 10% i rampes del 20%–, va dictar sentència en la seva tercera pujada. El francès Jérôme Pineau (Sky) i l'italià Marco Marcato (Vancasoleil) el van iniciar amb uns deu segons d'avantatge, però ràpidament van ser superats pel grup, que va imposar un gran ritme. Gilbert i Rodríguez es van deixar veure al davant i a uns 250 metres de l'arribada el belga es va distanciar dels rivals i va anar a buscar el triomf. A tres segons va arribar el de Parets del Vallès, mentre que la tercera plaça va ser per a Samuel Sánchez (Euskaltel) a sis segons. Alberto Contador (Saxo Bank) va estar en el grup dels millors, però en cap moment va lluitar pel triomf –havia anunciat que estava refredat–, i va finalitzar en l'onzena plaça a 15 segons del guanyador.

Tondo, baixa d'última hora.

El vallenc Xavier Tondo (Movistar) no va poder participar en la Fletxa Valona, ja que va patir un còlic nefrític, i no es va presentar a la sortida. El recent guanyador de la volta a Castella i Lleó haurà de fer repòs i la seva presència en la Lieja-Bastogne-Lieja, de diumenge dependrà de la seva evolució.

CLASSIFICACIONS

Fletxa Valona (201 km)
1r Philippe Gilbert (Omega)
4h54:57
2n Joaquim Rodríguez (Katuixa)
a 0:03
3r Samuel Sánchez (Euskaltel)
a 0:05
4t Alexandre Vinokourov (Astana)
a 0:06
5è Igor Anton (Euskaltel)
m.t.
6è Jelle Vanendert (Omega)
m.t.
7è Frank Schleck (Leopard)
0:06
8è Daniel Moreno (Katuixa)
a 0:09
9è Christophe Le Mevel (Garmin)
a 0:12
10è Paul Martens (Rabobank)
m.t.
11è Alberto Contador (Saxo Bank)
a 0:15
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)