Més esport

Fenninger guanya l'or en la combinada

Esquí alpí. Guanya la seva primera medalla olímpica i evita que Riesch iguali el rècord d'ors de Kostelic

L'austríaca Anna Fenninger va aconseguir el títol olímpic en el supergegant i substitueix en l'historial de la prova la seva compatriota Andrea Fischbacher, campiona a Vancouver fa quatre anys. El recorregut de 2.100 metres –entre els 1.580 m de la sortida i els 615 de l'arribada– el va completar en 1:25.52. L'alemanya Maria Hoefl Riesch es va haver de conformar amb la medalla de plata (1:26.07) i no va poder igualar el rècord de quatre ors olímpics de la croata Janica Kostelic, tot i que encara tindrà dues oportunitats més, en el gegant (18 de febrer) i l'eslàlom (21 de febrer). Nicole Hosp, compatriota de Fenninger, va completar el podi amb el tercer lloc (1:26.18) i va aconseguir la seva segona medalla a Sotxi després de la plata en la combinada.

La prova va començar amb la caiguda de set de les vuit primeres esquiadores que van prendre la sortida, inclosa la campiona de descens –ex aequo amb Tina Maze– Dominique Gisin. El primer temps de referència el va marcar la suïssa Fabienne Suter, setena classificada (1:26.89). Hosp prenia poc després el lideratge, però finalment se l'adjudicava Fenninger. Aquesta és la primera medalla olímpica de l'austríaca, que anteriorment havia estat campiona del món de combinada (2011) i tercera en gegant (2013). També acumula cinc victòries en copa del món i 23 podis.

L'eslovena Tina Maze, actual campiona de la copa del món, es va haver de conformar amb la cinquena posició, just darrere d'una altra de les favorites, la suïssa Lara Gut.

Avui es disputarà el gegant masculí, amb la participació de Ferran Terra, que sortirà amb el dorsal 36.

L'or hauria estat millor, per descomptat, però estic orgullosa perquè ha estat una cursa molt difícil
Maria Hoefl Riesch
No pensava que anés tan bé mentre baixava. La part mitjana no ha anat gaire bé, però la inferior sí
Anna Fenninger
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)