Natació

Natació

Un europeu marcat per Rio

Natació. Els Jocs Olímpics rebaixen el programa de figures com Belmonte i provoquen absències en la cita a l'Aquatic Center de Londres

El programa de Mireia Belmonte (UCAM), més reduït del que és habitual, exemplifica la tònica de l'europeu de natació que comença avui a l'Aquatic Center de Londres, condicionat per les absències i el conservadorisme amb vista als Jocs Olímpics. La badalonina només s'ha inscrit a tres proves individuals, que podria completar amb el relleu 4×200 lliure. Defensarà els ors que es va penjar fa dos anys en l'europeu de Berlín –els 200 papallona i els 1.500 lliure– i provarà de millorar el bronze dels 400 lliure, però ha descartat els 400 estils, els 800 lliure i els 5 quilòmetres, en què també va pujar al podi.

L'altra referent de la natació catalana, Jessica Vall (Sant Andreu), ha previst participar en els 200 braça –una prova que li porta records extraordinaris, ja que fa dos anys a Berlín va ser tercera– i els 50 braça. Afronta la cita en el tram final de la preparació olímpica. Malgrat la sensació de torneig descafeïnat, també hi ha esportistes que intentaran agafar l'últim tren i aquest repte es presenta com un dels atractius principals per a alguns dels catalans. Marta González (CN Sant Andreu) integra el relleu 4×100 lliure que intentarà obtenir una de les quatre places, encara que la fita es presenta complicada ja que haurà de competir contra rivals d'envergadura com Dinamarca, Hongria, Gran Bretanya i Bielorússia, i encara sort que el seleccionador alemany va decidir no incloure l'equip femení després que cap de les quatre primeres classificades en el campionat alemany no rebaixés la mínima FINA. González també és una de les sis candidates a formar part del relleu 4×200, que també s'ha de guanyar la plaça per a Rio, juntament amb les catalanes Mireia Belmonte, Judith Ignacio (CN Sabadell) i Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu). El vallesà Albert Puig (CN Terrassa) es disputarà un dels dos bitllets per formar part del relleu 4×200 lliure, que ja està classificat per als Jocs, amb l'illenc Marc Sánchez (CN Sabadell) i Víctor Martin, mentre Eduardo Solaeche i Miguel Duran ja han fet les mínimes.

A nivell individual, Antonio Arroyo (Atlètic Barceloneta) manté esperances en els 1.500 lliure. La seva millor marca és de 15:11.17 i la mínima de 15:09.40. Més ben situat es troba Sánchez, que en l'Open Primavera es va quedar ben a prop (15:09.51). També intentarà rescabalar-se del desengany que va patir a Sabadell la vallesana Ignacio, que va completar els 200 papallona amb 2:09.15, lleugerament per sobre de la mínima (2:08.66), i si se'n surt es classificarà per als seus segons Jocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)