Tennis

L'ITF, al CT la Bisbal

Tennis. La primera edició del Torneig Internacional de Tennis Femení es durà a terme des de dissabte amb deu mil dòlars en premis i 72 jugadores

El Centre Esportiu - Club de Tennis la Bisbal és el marc des d'aquest dissabte de la primera edició del Torneig Internacional de Tennis Femení de la Bisbal d'Empordà, una prova del circuit ITF que repartirà 10.000 dòlars en premis (1.500 per a la vencedora) i que reunirà 72 jugadores entre els quadres individuals i de dobles. La presentació del torneig es va fer ahir al matí a la Diputació de Girona amb Carles Salgas, diputat de Cooperació Esportiva de la Diputació; Josep Pujols, representant territorial d'Esports a Girona; David Baixeras, regidor d'Esports de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà; Xavier Ponsatí, president del Centre Esportiu - Club de Tennis la Bisbal, i Enric Sánchez, president de la Delegació Gironina de Tennis. La directora del torneig, Marta Sánchez, va desglossar els detalls més tècnics.

Un total de 48 jugadores entre les 101 i 1.000 del rànquing mundial, començaran a jugar el quadre previ dissabte, amb 8 places en joc per accedir al final, en què n'hi haurà 28 més (en els dobles són 16) a partir de dilluns. La competició correspon al circuit ITF, l'anterior al WTA, i el 2015 ja va organitzar una prova a les comarques gironines, a Santa Coloma de Farners i, el de la Bisbal, és un dels tres que es fan a Catalunya.

Alba Cortina, Júlia Payola, Ariadna Martí, Maria Pagès, Nora Vila, Cristina Mayorova, Nora Ayala i Júlia Enrique són les representants del tennis gironí.

Voluntat d'acostar el tennis

Els organitzadors del torneig, el Centre Esportiu - Club de Tennis la Bisbal –va celebrar el trentè aniversari l'any passat i compta amb 1.340 socis i activitats esportives més enllà del tennis– van expressar la seva voluntat d'acostar el tennis a la Bisbal d'Empordà i les comarques gironines. Per això van tancar un acord amb Sarfa perquè de dilluns a dijous els alumnes de cinquè i sisè de primària de cadascun dels quatre centres educatius de la capital empordanesa puguin viure en primera persona el torneig professional. A més, es duran a terme activitats paral·leles a la competició, com per exemple una exposició de raquetes de tennis de fusta de la col·lecció particular d'Emili Bosch, una trobada dels presidents de tots els clubs de tennis de la demarcació (dimarts), una sessió clínica amb Marc Casabó (dimecres) i la visita de Tommy Robredo (dissabte).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)