Natació

Villaécija es treu el mal gust en els 5 km

Aigües obertes. La barcelonina va ser proclamada campiona d'Espanya després de la desqualificació en els 10

Una errada de visibilitat a causa de la pluja va evitar que dissabte Erika Villaécija (CN Sabadell) fos proclamada campiona d'Espanya dels 10 km a l'estany de Banyoles. Havia estat la més ràpida, però va ser desqualificada en saltar-se la línia de corxeres que marcava l'arribada. Tanmateix, ahir se'n va poder rescabalar, gràcies a la victòria en els 5 km en una prova que es va disputar en la modalitat de contrarellotge. El nedador del CN Mataró Roger Rabassa, segon classificat en uns deu quilòmetres renyits dissabte, també se'n va poder refer amb el títol de campió d'Espanya dels 5 km d'ahir, en un escenari que té molts números d'acollir la prova el 2017.

La igualtat va regnar en la contrarellotge masculina ja que Rabassa va aconseguir pujar al graó més alt del podi en superar Raúl Santiago (Metropole) per tan sols dinou segons de diferència. El tercer classificat, Gaspar Andrade (Arzua), sí que va quedar a gairebé un minut i mig. Els nedadors del Mataró Adrián González i Guillem Pujol es van haver de conformar amb el quart i cinquè lloc, respectivament.

En la categoria femenina hi va haver menys emoció. Villaécija es va mostrar molt superior a les rivals i va avantatjar de més de dos minuts la segona classificada, Paula Goyanes (Galaico), mentre que Núria Ciuró (Sant Andreu) va completar el podi d'una prova en què s'havien de completar dues voltes a un circuit de dos quilòmetres i mig.

Arroyo, olímpic en AO

Antonio Arroyo (CN Atlètic Barceloneta) ampliarà la seva participació als Jocs de Rio competint en els 10 km en aigües obertes després que el neozelandès Kane Rae Francis Radford hi hagi renunciat. El català s'havia classificat quinzè en el preolímpic de Setúbal, a dos segons de l'hongarès Mark Papp, que va obtenir el bitllet olímpic. Amb tot, Arroyo ja s'havia assegurat la presència als Jocs en la prova dels 1.500 lliure.

5 KM MASCULINS

Rabassa (Mataró) va registrar la millor marca en la prova masculina cronometrada
5 km masculins
1r. R. Rabassa (Mataró)
54:28
2n. R. Santiago (Metropole)
54:47
3r. G. Andrade (Arzua)
55:56
4t. A. González (Mataró)
56:16
5 km femenins
1a. E. Villaécija (Sabadell)
58:18
2a. P. Goyanes (Galaico)
1h01:01
3a. N. Ciuro (Sant Andreu)
1h02:05
4a. A. Bertran (Mediterrani)
1h02:28
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)