Natació

Jocs Olímpics de Rio 2016

Natació

La preparació dels Jocs de Rio passa per Las Palmas

Natació. Els nedadors catalans seleccionats per a les Olimpíades faran una estada a les illes Canàries coincidint amb el campionat estatal

Els nedadors catalans seleccionats pels Jocs Olímpics de Rio competiran a partir d'avui i fins diumenge en un campionat estatal absolut i júnior a Las Palmas que tindrà més valor com a procés d'adaptació als horaris i a les condicions ambientals del Brasil que no pels resultats i les classificacions. Repartits entre Sierra Nevada i Font Romeu, els nedadors internacionals han fet una aturada en les seves concentracions i després de la competició continuaran la seva preparació a les illes Canàries fins a mitjan setmana vinent, el 20 de juliol. Quan falten tres setmanes per als Jocs, els nedadors no tenen encara el seu pic més alt de forma i el campionat espanyol els servirà per destensar-se de la càrrega d'entrenaments.

La badalonina Mireia Belmonte, el gran referent de la natació catalana, tornarà a concentrar gran part de les mirades. La doble medallista olímpica figura inscrita en cinc proves (800 m, 200 m papallona, 400 m estils, 1.500 m i 400 m lliures) i entrarà en acció en la minisessió d'avui mateix, en què es disputen els 1.500 m masculins i els 800 m femenins. Les principals rivals de la catalana en aquesta primera jornada seran Maria Vilas, Melani Costa i Jimena Pérez. En els 1.500 m, destaca la presència del mallorquí Marc Sánchez (CN Sabadell), el fondista de Viladecans Antonio Arroyo (Atlètic Barceloneta), que nedarà aquesta mateixa distància a Rio, i el jove Albert Escrits (CN Granollers), que la setmana passada va obtenir la medalla de plata en l'europeu júnior d'Hodmezovasarhely (Hongria). Una de les particularitats d'aquest campionat és que les finals es disputaran al vespre, entre les 19 i les 22 hores, per mirar de competir en unes condicions similars a les que es trobaran en els Jocs de Rio.

Jessica Vall i companyia

Més enllà de la minijornada d'avui, no faltaran a la trobada els altres catalans convocats per a la competició olímpica: Jessica Vall (50, 100 i 200 m braça), Judit Ignacio (50 m, 100 m i 200 m papallona), Africa Zamorano (200 m lliures, 200 m esquena i 200 m estils), Marta González (50 i 100 m lliures) i Albert Puig (200 m lliures i 200 m estils).

JORNADA VESPERTINA

La badalonina Mireia Belmonte és la gran favorita en els 800 m de la sessió inaugural

Villaécija, setena en l'europeu

Erika Villaécija (CN Sabadell) va tancar ahir la seva participació en l'europeu d'aigües obertes, que s'ha disputat a Hoorn (Holanda), amb un setè lloc en els 5 km. Amb un registre d'1h00:57, la barcelonina va quedar a 1:11 de la vencedora, la britànica Danielle Huskisson (59:46). Pol Gil (CN Vallirana) es va classificar en setzena posició, amb 57:04. Sense temps per descansar, Villaécija tenia previst desplaçar-se fins a Las Palmas per competir en la prova inaugural, els 800. La nedadora del CN Sabadell també competirà en els 1.500, programats per a la jornada de dissabte, i figura inscrita en tres proves més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)