Waterpolo

Waterpolo

Jocs de Rio 2016

L'internacionalista

El jugador barceloní Adrià Delgado, fill del llegendari porter olímpic a Moscou Manuel Delgado, ha jugat a Hongria i ara és un dels referents de l'equip del Brasil, que aspira a una medalla que seria històrica per al país en el torneig de waterpolo

Un dels tres esportistes catalans que podran disputar els Jocs de Rio sense haver de portar l'emblema del Comitè Olímpic Espanyol és el barceloní Adrià Delgado (1990), una de les estrelles de l'equip brasiler de waterpolo. A Rio també hi serà un altre exjugador de l'Atlètic Barcelona de waterpolo, Xavi Garcia –convocat per la selecció de Croàcia–, i el remer d'Amposta Xavi Vela, component de la selecció del Brasil.

Delgado és un cognom històric per al waterpolo català. El pare d'Adrià, Manuel, va ser considerat als anys setanta i vuitanta un dels millors porters del món i va jugar els Jocs Olímpics de Moscou (1980) al costat de Manel Estiarte, considerat en aquells moments el jugador ofensiu més impressionant del món. Delgado va haver de retirar-se als 29 anys, just abans dels Jocs Olímpics de Los Angeles, després d'un fort cop a l'ull esquerre durant un partit de la selecció espanyola contra Romania. Els metges li van recomanar que deixés el waterpolo per sempre més. Delgado havia estat el primer waterpolista català, el 1980, que va reconèixer que era un jugador professional quan va ser traspassat del CN Barcelona al Montjuïc.

Més de trenta anys després un altre Delgado debutarà en uns Jocs però ho farà amb una selecció diferent, el Brasil. El barceloní, que juga al costat d'un altre referent del waterpolo a casa nostra la darrera dècada –Felipe Perrone–, es va formar en el planter de l'Atlètic Barcelona i va jugar en el primer equip entre el 2006 i el 2012. Va jugar en les categories inferiors de la selecció espanyola, però no havia debutat mai en l'absoluta quan va ser cridat fa tres anys pel combinat brasiler. Delgado també va deixar el club català per provar fortuna primer amb l'OSC de Budapest i després amb el Vasas hongarès, club que deixarà aquest estiu per signar per l'Steaua Budapest de Romania.

Delgado va explicar en una entrevista a Waterpolista.com la preparació exhaustiva que ha fet el Brasil amb el tècnic croat Ratko Rudic, tècnic de prestigi que va ser fitxat per la federació del Brasil el 2014. “Entrenem set hores diàries i tenim una disciplina molt estricta; de fet els diumenges també fem doble sessió.” La progressió de l'equip ha estat excel·lent i es presenta com a aspirant al podi amb el reforç també a la porteria del porter serbi nacionalitzat Slobodan Soro.

Delgado admet que va marxar perquè el seu somni era jugar uns Jocs: “Ja tenia el passaport brasiler i, l'oportunitat que m'oferien com a experiència personal i sobretot professional, no la podia desaprofitar.” La Federació Internacional de Natació el va obligar a viure un any al Brasil per completar el seu procés de nacionalització abans de poder debutar amb la selecció absoluta.

21
jugadors de waterpolo catalans són els que jugaran a Rio comptant els components de les seleccions espanyoles masculina i femenina més Xavi Garcia i Adrià Delgado.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)