Més esport

Franquet és sisena, el seu millor resultat en uns Jocs

Tir olímpic. La tiradora d'Ascó va fer una gran actuació en la final de pistola d'aire de 10 metres en la seva tercera participació olímpica

Sònia Franquet va aconseguir la sisena posició i el diploma olímpic en la final de pistola d'aire de 10 m. La tiradora d'Ascó, de 36 anys, va completar una gran actuació i va aconseguir el seu millor resultat en la seva tercera presència en uns Jocs. Franquet disputarà dimarts la classificació de pistola esportiva de 25 m. Franquet tenia com a millor resultat el novè lloc en pistola de 25 m a Pequín 2008, en què també va ser catorzena en els 10 m. En els Jocs de Londres, va ser 26a en els 10 m i 22a en els 25 m.

L'asconenca va iniciar la jornada disputant la classificació i va aconseguir entrar en la final de les vuit millors amb la vuitena puntuació. Sònia Franquet va sumar 384 punts, els mateixos que la novena classificada, la turca Olfa Charni, però ella va aconseguir set deus –l'últim en el darrer tir–, i només sis la turca. La russa Vitalina Batsaraixkina va ser la millor amb 390 punts.

En la final Sònia Franquet va fer una gran actuació. Les vuit finalistes van començar amb la puntuació de zero, van fer dues sèries de tres tirs i a partir de llavors feien dos tirs i la darrera quedava eliminada fins que les dues últimes es van disputar el títol. La tiradora d'Ascó va fer un gran inici amb un tir gairebé perfecte de 10.8 punts –10.9 és considerat la diana perfecta–, i va acabar en primera posició la primera sèrie (30.2 punts) i la segona (59.8 punts). Després dels dos primers tirs per eliminacions va baixar al cinquè lloc i el primer tir de la segona sèrie d'eliminacions va ser el més fluix amb 8.8 punts i va passar al sisè lloc, amb dues tiradores ja eliminades. En els dos tirs següents no va poder remuntar cap plaça i va acabar la competició sisena amb 116.5 punts. Les cinc tiradores que quedaven en competició van seguir lluitant per les medalles.

A la lluita per les medalles hi van arribar la xinesa Zhang Mengxue, la russa Vitalina Batsaraixkina i la grega Anna Korakaki. La tiradora xinesa va fer un pas definitiu cap al títol quan va fer un tir perfecte de 10.9 quan només quedaven elles tres. La grega va ser tercera amb 177.7 punts, i en els dos darrers tirs la xinesa es va emportar el títol amb un total de 199.4 punts que van significar un nou rècord olímpic en una final. La russa va ser la subcampiona, amb 197.1 punts.

LA PROTAGONISTA

Estic satisfeta per haver arribat a la primera final, però em quedo amb les ganes d'aguantar una mica més i aspirar a les medalles
Sònia Franquet
Pistola d'aire 10 m
1a. Zhang Mengxue (XIN)
199,4 pts
2a. V. Batsaraixkina (RUS)
197.1 pts
3a. Anna Korakaki (GRE)
177.7 pts
4a. Alejandra Zavala (MEX)
157.1 pts
5a. Afaf Elhodhod (EGI)
137.1 pts
6a. Sònia Franquet
116,5 pts
7a. Bobana Velickovic (SER)
96.4 pts
8a. E. Korxunova (RUS)
73.5 pts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)