Motociclisme

Lorenzo agafa el martell

El balear encalça Marc Márquez en la segona meitat del GP d’Àustria i l’avança al començament de l’última volta

El cerverí va a totes en la lluita amb la Ducati abans de sumar els vint punts del segon lloc

Andrea Dovizioso ja s’ensumava que el GP d’Àustria de MotoGP no seria cap passejada per a Ducati, per bé que en el traçat del Red Bull Ring, fet de rectes i revolts curts i lents, els pilots de vermell podien treure suc de l’acceleració de la Desmosedici. “Marc té moltes ganes de guanyar aquí; serà difícil”, havia dit dissabte. El cerverí en tenia tantes, de fet, que va sortir com un esperitat i, en un moment donat, fins i tot va semblar que s’escapoliria de les bales vermelles de l’italià i de Jorge Lorenzo i creuaria la meta en solitari.

En la segona meitat de la cursa, però, el balear va agafar el martell i va destrossar a cops de volta ràpida el dèbil marge de l’Honda del 93. L’atac va coincidir amb la davallada de Dovizioso. L’italià va anar llarg en el primer revolt de la volta 19 (de 28), just quan Lorenzo superava Márquez per primer cop. Va quedar despenjat d’un segon, i tot seguit el pneumàtic posterior mitjà que muntava va dir prou, de manera que la lluita pel triomf va quedar entre els futurs companys en l’equip Honda HRC.

Munició diferent

Arribats a aquest punt, el líder del mundial podria haver tret la calculadora i haver assegurat els vint punts del segon lloc. Si més no, s’havia desempallegat d’una Ducati, i la posició d’honor el feia encara més líder del mundial (Valentino Rossi, segon en la general, va entrar sisè després d’una bona remuntada, però va cedir deu punts més al vigent campió). “Però aquest no és el meu estil”, va dir després per justificar el duel que va mantenir amb Lorenzo, i que no es va resoldre fins a l’última volta. Jorge va fulminar Marc en la recta de meta, el va desbancar en el primer revolt i el va “despistar” –Lorenzo dixit– en el tercer, el punt on el Tro l’havia superat en les dues voltes anteriors. El 93 ho havia provat, com estipula el seu llibre d’estil, i no va abaixar els braços fins que no va haver gastat l’últim cartutx.

Curiosament, els tres tenors van iniciar la cursa amb munició diferent. Márquez va provar per primer cop el dur posterior en l’escalfament matinal. Va tenir una caiguda sense importància precisament en el tercer revolt, però va poder mantenir folgadament el ritme previst de cursa d’1:24 mitjans i va escollir aquest compost per a la cursa. Per la seva banda, Lorenzo va optar pel tou i Dovi, pel mitjà. Amb un pneumàtic més durador, Márquez va tibar de bon començament per mirar d’escapolir-se, després de superar Dovi, el primer líder, en el tercer revolt de la primera volta, en una maniobra en què l’italià va constatar de primera mà les “ganes de guanyar” del cerverí.

Lorenzo ho va aprofitar per col·locar-se segon. Mentre cuidava la roda tova, fins i tot va semblar que el mallorquí feia un tap a l’altra Ducati. Quan faltaven deu voltes, però, va emprendre la reconquesta del territori Ducati, i va reeixir.

LES XIFRES

12
caigudes
acumula Marc Márquez amb la d’ahir al matí, per bé que va seguir en pista sense passar pel box. És el pilot de MotoGP que ha caigut més.
114
punts
ha sumat Lorenzo en les últimes sis curses, més que ningú (Márquez ‘només’ n’ha sumat 106). Ha saltat del catorzè lloc en la general al tercer.

Marc Márquez

S’hi va deixar la pell fins al final i acumula cinc curses seguides ampliant l’avantatge al capdavant de la taula.

Tito Rabat

Va mantenir el setè lloc fins que va quedar sense goma. En l’última volta va perdre dos llocs més i va entrar onzè.

Aleix Espargaró

Es va col·locar vuitè amb un començament molt agressiu, però les limitacions de l’Aprilia el van apartar dels punts.

Dani Pedrosa

Endarrerit en la sortida, no va trobar el to fins al final. Va fer el millor gir en l’últim, lluitant amb Rossi pel sisè lloc.

Maverick Viñales

Va entrar dotzè, rere Rabat, després de caure al setzè lloc en la sortida. Vol girar full i recuperar la confiança.

Pol Espargaró

Absent en la cursa de casa de KTM de resultes de la caiguda a Brno. Ja ha rebut l’alta i espera tornar a Silverstone.

Àlex Rins

Es va enlairar fins al sisè lloc després d’una gran sortida. Quan la roda va dir prou, el van superar Rossi i Pedrosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)