Trial

Toni Bou aconsegueix un nou títol mundial de trial

Motor. El pilot de Piera guanya la penúltima prova del curs, a França, i suma el tretzè campionat a l’aire lliure, que s’afegeix als tretze que ja tenia en pista coberta

Toni Bou (Montesa) ha guanyat aquesta tarda el trial de França, la penúltima prova del mundial a l’aire lliure, i s’ha embutxacat així un nou títol. El pilot de Piera ha vençut en les set curses disputades fins ara, i ha sumat el tretzè títol outdoor –amb el ple de punts, 140–, que s’afegeix als tretze que ja tenia en pista coberta.

El català roman imbatut en el trial mundial d’ençà del 2007, quan va fitxar per l’equip Montesa Honda i va iniciar el seu domini de l’especialitat de l’equilibri dinàmic, amb tretze doblets en els seus tretze anys amb la marca de Santa Perpètua de Mogoda, i 26 títols mundials en total.

En la prova disputada avui a l’estació d’esquí alpina d’Auron, Bou ha tancat les dues voltes amb la millor targeta, 9 punts (8 en la primera, incloent-hi un per temps, i només un en la segona), al davant de Jaime Busto (Vertigo, 23), Adam Raga (TRRS, 25) i Jeroni Fajardo (Gas Gas, 30). El d’Ulldecona no ha pogut evitar el títol de Bou, però ha sumat un nou podi i gairebé té garantit el subcampionat, ja que quan només falta la cita del País Valencià avantatja Fajardo de 18 punts, amb un màxim de 20 en joc per la victòria. El de Caldes de Malavella, però, ha protagonitzat una bona remuntada a Auron: era setè en la primera volta, amb 23 punts, però ha tancat la segona amb només set –la segona millor puntuació rere Bou– i s’ha enlairat fins al quart lloc.

El gironí Miquel Gelabert (Sherco) ha estat setè, amb 45 punts, i és desè en la general, amb 50 punts, mentre que el segrianenc Arnau Farré (Jotagas) s’ha classificat dotzè (97 punts).

El campionat del món a l’aire lliure es clourà el 22 de setembre, a Alacant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)