Motociclisme

Pol Espargaró celebra la seva primera posició preferent

Motor.

El català Pol Espargaró ha reiterat aquest migdia al Red Bull Ring el seu gran moment de forma i s’ha apoderat amb suficiència de la posició preferent de demà del GP d’Estíria, la primera de la seva carrera en la categoria i també la primera de KTM en Moto GP, celebrada a més a casa. El premi merescut l’ha signat amb un temps d’1:23.580 per davant del japonès Takami Nakagawa (Honda) i del francès Johan Zarco (Yamaha), que cedirà el seu lloc al mallorquí Joan Mir (Suzuki) perquè està condemnat a sortir des del pit-lane per sanció. Pel que fa a la resta de catalans, els millors han estat Maverick Viñales (Yamaha), que ha estat sisè, i Àlex Rins (Suzuki), setè. El francès Fabio Quartararo (Yamaha), el líder del mundial, ha fet el novè millor temps i no passa apel seu millor moment tot i haver-se endut les dues primeres curses de la temporada.

Espargaró espera canviar la seva sort en la cursa després d’haver acabat per terra en els dos últims grans premis per errors aliens que ha lamentat profundament quan lluitava pel podi. “M’ho he jugat tot i ha sortit bé”, ha afirmat el vallesà exultant després d’haver fet tota una declaració d’intencions en la darrera volta de la Q2.

El mallorquí Joan Mir (Suzuki), segon en la cursa de diumenge passat, s’ha enfilat al primer lloc en la tercera tanda d’entrenaments lliures. L’anterior líder, el també català Pol Espargaró (KTM) ha acabat sisè sense millorar el seu registre de el primer dia. El català Maverick Viñales (Yamaha) i el francès Fabio Quartararo (Yamaha) han ser els primers a baixar els seus registres del primer dia i en el cas del rosinc, per aconseguir la volta més ràpida de la categoria, 1:23.617. En la quarta sessió de lliures, al migdia, el més ràpid ha estat el japonès Takami Nakagawa (Honda) amb 1:24.450. Els millors en la Q1 i que han accedit a la Q2 han estat el francès Johann Zarco (Ducati), i l’italià Danilo Petrucci (Ducati). Valentino Rossi (Yamaha) ha caigut caure en un revolt quan arriscava per classificar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)