Motociclisme

Primera ‘pole’ de Pol i KTM

GP d’Estíria. El vallesà es torna a reivindicar i fa el millor temps arriscant-se en la darrera volta de la Q2 i superant el registre del japonès Takami Nakagawa (Honda)

El català Pol Espargaró va reiterar ahir al migdia, al Red Bull Ring, el seu gran moment de forma i es va apoderar amb determinació de la posició preferent del GP d’Estíria, la primera de la seva carrera en la categoria i també la primera de KTM en Moto GP, celebrada a més a casa. El premi, merescut, l’ha signat amb un temps d’1:23.580, davant del japonès Takami Nakagawa (Honda) i del francès Johan Zarco (Yamaha), que cedirà el seu lloc al mallorquí Joan Mir (Suzuki) perquè està condemnat a sortir des del pit-lane per sanció. Pel que fa a la resta de catalans, els millors han estat Maverick Viñales (Yamaha), que ha estat sisè i sortirà cinquè, i Àlex Rins (Suzuki), setè i que ocuparà el sisè lloc de la graella. El francès Fabio Quartararo (Yamaha), el líder del mundial, ha fet el novè millor temps i no passa pel seu millor moment tot i haver vençut en les dues primeres curses de la temporada.

“M’ho he jugat tot i ha sortit bé”, va afirmar el vallesà, exultant després d’haver fet una declaració d’intencions en la darrera volta de la Q2. Espargaró espera canviar la seva sort després d’haver acabat per terra en els dos últims grans premis per errors aliens.

El mallorquí Joan Mir (Suzuki), segon en la cursa de diumenge passat, s’havia enfilat al primer lloc en la tercera tanda d’entrenaments lliures. L’anterior líder, el també català Pol Espargaró (KTM), va acabar sisè sense millorar el seu registre del primer dia. Maverick Viñales (Yamaha) i el francès Fabio Quartararo (Yamaha) van ser els primers a rebaixar els seus registres de divendres i, en el cas del rosinc, va aconseguir la volta més ràpida de la categoria fins a aquell moment: 1:23.617. En la quarta sessió de lliures, al migdia, el més ràpid va ser el japonès Takami Nakagawa (Honda), amb 1:24.450. Els millors en la Q1 i que van accedir a la Q2 van ser el francès Johann Zarco (Ducati), i l’italià Danilo Petrucci (Ducati). Valentino Rossi (Yamaha) va caure en un revolt quan s’arriscava per classificar-se i sortirà 14è.

Arenas, novè

El pilot gironí Albert Arenas (KTM) sortirà novè, des de la tercera fila, en la cursa de Moto 3. Arenas, líder del mundial i vencedor al mateix circuit fa sis dies, no va voler arriscar en la Q2 després que el pilot valencià Jaume Masià (Honda) hagués vessat oli en els dos-cents metres finals. Masià, que havia estat el més ràpid en la Q1, ha estat sancionat i demà sortirà des del darrer lloc. El més ràpid en la Q2 ha estat l’argentí Gabriel Rodrigo (Honda), que ha completat la seva millor volta, en el darrer gir –1:36.470– i ha signat la primera pole del curs i la cinquena de la seva trajectòria. L’acompanyaran a la primera fila Raúl Fernández (KTM) i Tatsui Suzuki (Honda). El jesusenc Jeremy Alcoba (Honda), va obtenir el catorzè millor registre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)