MotoGP

El monarca de la ‘pole’

Motor. Quartararo fa la seva cinquena posició preferent consecutiva en MotoGP en el GP de Catalunya. Els aficionats van poder tornar al circuit i van donar molt de color a les qualificacions

Les qualificacions de MotoGP d’aquesta temporada tenen amo i senyor en Fabio Quartararo, que ha aconseguit cinc posicions preferents, totes de manera consecutiva, en els primers set grans premis. Des de l’any 2014, quan ho va fer Marc Márquez, ningú més ho havia aconseguit. El francès va tornar a ser el més ràpid en la qualificació del GP de Catalunya amb un temps d’1:38.853 i va superar per 37 mil·lèsimes l’australià Jack Miller, que havia disputat la Q1 i va accedir a la Q2, i un cop allà va lluitar per la pole fins que va caure, i va acabar segon. Els pilots van notar en tot moment els ànims dels aficionats, que van poder tornar al circuit –amb grans protocols de seguretat–, i van donar molt de color a la qualificació.

Maverick Viñales va finalitzar en la sisena posició a tres dècimes (0.304) del seu company d’equip, mentre que Aleix Espargaró va estar just darrere seu en la setena plaça (0.365). Pol Espargaró sortirà des de la dotzena posició després de caure en els darrers minuts. El granollerí va superar la Q1, però només va fer un intent de volta ràpida en la Q2. Marc Márquez va tornar a disputar una Q1 i en aquesta ocasió no la va superar. Va estar a punt i es va quedar fora per només 11 mil·lèsimes respecte al seu company d’equip Pol Espargaró. El cerverí es va posar d’acord amb l’australià Jack Miller per seguir la seva roda i poder fer un bon temps, i ho va aconseguir, però el granollerí també s’hi va apuntar, va seguir a Marc Márquez i el va deixar fora de la Q2. El vuit vegades campió mundial sortirà des de la tretzena posició i el seu germà Àlex ocuparà el lloc 20è a la graella.

Duel de companys

Remy Gardner i Raúl Fernández, que són companys d’equip, van tornar a protagonitzar un interessant duel per la posició preferent de Moto2. L’australià va ser el més ràpid i sortirà des del primer lloc per segona vegada aquesta temporada. Remy Gardner, líder del mundial, va fer 1:42.977 i va superar el madrileny, que havia fet la pole en els dos darrers grans premis, per una dècima i mitja (0.158). El pilot de Castellbisbal Xavier Vierge (Kalex) tindrà un lloc en la segona fila al ser el sisè més ràpid, mentre que el gironí Albert Arenas (Boscoscuro) no va poder superar la Q1 i sortirà des de la 21a posició.

En la copa del món de MotoE, que s’estrena en aquesta temporada al Circuit Barcelona-Catalunya, Jordi Torres va fer el segon millor temps en la E-Pole. El rubinenc es va quedar a 71 mil·lèsimes del registre del brasiler Eric Granado (1:50.446), que va fer la seva segona posició preferent consecutiva.

MOTOE

Torres fa el segon millor temps en la E-Pole de MotoE en la seva estrena en el circuit

Alcoba sortirà des del segon lloc en Moto3

Per segona vegada aquesta temporada Jeremy Alcoba va finalitzar en la segona posició la qualificació de Moto3. La primera va ser al circuit de Jerez, i la segona al circuit de Barcelona-Catalunya. El tortosí va fer una gran qualificació i una bona tasca d’equip amb el seu company Gabriel Rodrigo, que va aconseguir la posició preferent. L’argentí resident a Barcelona va ser el més ràpid de la qualificació amb 1:47.597 i va superar per tres dècimes (0.317) el seu company Jeremy Alcoba. Xavier Artigas sortirà des de la 18a posició. El pilot de Sant Andreu de la Barca va superar la Q1, però en la Q2 no va estar tan encertat. El líder del mundial, el murcià Pedro Acosta, es va quedar en la Q1 i sortirà des de la 25a posició.