Dakar

El director del Dakar nega irregularitats en l’etapa de diumenge

David Castera surt al pas de les queixes i Sven Quandt, de l’X-Raid que dona suport a Audi, matisa les seves acusacions

El director del Dakar, David Castera, ha sortit al pas de la polèmica generada per una suposada mala senyalització del penúltim punt de control al llibre de ruta de la primera etapa de diumenge i ha assegurat no hi han hagut irregularitats. “Em sembla una mica xocant fer acusacions tan grans sense proves. La part confidencial del recorregut es va reforçar molt” ha dit després de finalitzar la segona etapa aquest dilluns.

Hi han hagut queixes de pilots i copilots, excepte dels dos que van aconseguir trobar bé el camí, que van ser el qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota) i el francès Sebastién Loeb (BRX), que el va seguir, i també protestes de Sven Quandt, responsable de l’estructura X-Raid, suport d’Audi en la cursa. Quandt ha parlar sobre si Al-Attiyah i el seu copilot van tenir més informació que la resta. Sven Quandt ha volgut matisar les seves paraules i ha dit que no va dir el que diuen que va dir. “Només vaig dir que és obvi que hi ha dos cotxes que no van dubtar a prendre el camí correcte i diversos pilots també. Però no hi ha res que demostri això. Potser van ser súper intel·ligents. Això és tot. I ho van merèixer” ha explicat.

David Castera ha insistit que no és possible que ningú tingués més informació que la resta: “Mathieu Baumel (copilot d’al-Attiyah) no pot tenir el mapa. No pot estudiar el curs per endavant. Segons Sven Quandt, és possible que li hagin donat la pista (GPS). Però per seguir la pista, necessites un telèfon i un GPS. Això ara està prohibit” ha explicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)