Dakar

Sainz i Cruz li donen a Audi el primer triomf i Loeb perd mitja hora

El pilot madrileny Carlos Sainz, al costat del copilot català Lucas Cruz (Audi), s’ha tret el mal regust de l’embolic de navegació de l’etapa de diumenge que li va fer perdre un mon i s’ha endut la tercera etapa del Dakar en cotxes, amb sortida i arribada a Al Qaisumah i un tram cronometrat de 255 quilòmetres. És el primer triomf de la firma alemanya Audi en la cursa i la 40a del pilot madrileny. Malgrat tot, és 26è en la general a més de dues hores de Nasser Al-Attiyah (Toyota). El qatarí ha estat vuitè a 5:10, però la jornada li ha sortit rodona perquè Sébastien Loeb (BRX), que abans de l’etapa era segon a 9:16, ha punxat en el sentit literal –dos cops–i en el metafòric i ha cedit mitja hora –21è a 33:34. Una pèrdua que hipoteca part de les seves possibilitats en una edició cruel. Conserva el segon lloc, però ara és a 37:40. El sud-africà Giniel de Villiers (Toyota) és tercer a 45:22. El català Nani Roma (BRX), per la seva banda, ha completat am b el seu copilot Àlex Haro una gran etapa i ha acabat quart a 2:41. És onzè en la general a 1h20:39. El sud-africà Henk Lategan (Toyota) ha desafiat d’entrada al trio d’Audi format per Carlos Sainz, Mattias Ekstrom i Stéphane Peterhansel, però no ha pogut aguantar l’embranzida de Sainz en la part final del recorregut i ha acabat en una meritòria segona posició a 38 segons. El podi l’ha completat el francès Peterhansel (Audi) a1:41.

Pel que fa als copilots catalans, l’igualadí Armand Monleón ha estat novè al costat de l’argentí Lucio Álvarez (Toyota), i Dani Oliveras, de Vilablareix, ha estat desè amb el també argentí Orlando Terranova (BRX). Laia Sanz (Mini) ha estat 27a a 20:39 i Isidre Esteve (Toyota) ha acabat 46è a 37:27.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)