Dakar

Cornejo guanya la novena etapa i Walkner és el nou líder

El xilè José Ignacio Cornejo (Honda) ha estat el vencedor de la novena etapa del Dakar, amb una especial de 287 quilòmetres i un tram d’enllaç de 204 amb sortida i arribada a Wadi Ad Dawasir, una etapa curta però amb moltes trampes. Cornejo, que ja havia guanyat la setena, li ha tret 1:26 a l’argentí Kevin Benavides (KTM) –el campió el 2021–i 1:47 al nord-americà Ricky Brabec (Honda). El castellonenc Joan Barreda (Honda) ha estat cinquè a 2:10 i és sisè a 10:57 en la general. El canetenc Joan Pedrero (Rieju) ha entrat 24è a 13:35 del vencedor. El britànic Sam Sunderland (Gas Gas), líder a l’inici de la jornada, ha perdut 8.03 i ara és segon en la general. L’austríac Mathias Walkner (KTM), quart a 2:06 de Cornejo, és el nou líder amb un marge de 2:12 sobre Sunderland en una edició molt anivellada amb sis pilots amb un marge d’11 minuts. El francès Adrien van Beveren (Yamaha) és tercer a 3:56. Cornejo, per la seva banda, és setè a 32:30.

El català debutant Isaac Feliu (KTM), que competeix en la categoria Original de pilots sense assistència, va ser evacuat a un hospital de Riad en helicòpter després de patir una caiguda entre el quilòmetre 40 i 80 en què es va colpejar el cap. El pilot va ser sedat per precaució i la intenció és que sigui traslladat a Barcelona com més aviat millor perquè li facin proves. Feliu va accedir al Dakar gràcies a una plataforma de micromecenatge en la que va aconseguir el suport de 700 persones, ocupava la catorzena posició en la general de la seva categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)