Més motor

Pepe Martí va a totes aquesta temporada: “Confio que es pot guanyar el campionat”

El pilot de Campos, a més, es defineix com un pilot intel·ligent i és conscient dels rivals complicats que tindrà per la lluita pel títol

Josep María Martí (Barcelona, 2005) està afrontant la seva segona temporada a la Fórmula 3, sèrie de promoció anterior a l’F1. Actualment, marxa cinquè al campionat, amb 25 punts, on ha aconseguit una victòria a la cursa a l’esprint en el circuit de Sakhir i ha realitzat una fantàstica remuntada des de l’última posició a Austràlia. Això ha reafirmat a Pepe com un pilot a tenir en compte, tot i tenir una passada temporada bastant dolenta.

Per això, es mostra content amb els resultats fins ara obtinguts. “Al final, estem cinquens al campionat sortint l’últim en una de les rondes, així que no és gens dolent, però de la mateixa manera que no és dolent, hi ha un pilot que ara mateix està 30 punts per davant, així cal que pujar els estàndards, cal intentar ser més determinants, intentar ser més precís quan toca i no deixar passar oportunitats per sumar més punts durant el cap de setmana”, ha comentat Martí.

No obstant això, també és conscient de la competitivitat que hi ha aquesta temporada, especialment dels rookies. “El nivell d’aquest any és molt alt. Jo conec la gran majoria dels pilots i són pilots de qualitat. Ens coneixem des del karting i tant Gabriele Mini com Bortoleto com (Paul) Aron com (Dino) Beganovic, (Zak) O’Sullivan són d’aquests pilots que són de qualitat. Per això, és difícil que en un campionat com aquest, que els equips estan tan igualats, cal esperar que la graella de 30 pilots, n’estiguin 20 en menys d’un segon i és estrany”, ha dit el barceloní.

Però, què ha canviat respecte a l’any passat? Segons ell, l’enfocament que fa amb la preparació a les curses. “Al cap i a la fi, jo era algú que potser s’enfocava més en el resultat des de sempre i he intentat canviar aquesta dinàmica i centrar-me més en allò que toca, que és fer bé les coses, fer una bona qualy, fer una bona classificació i estar davant i després tenir un bon ritme de carrera, avançar si cal i que surtin els resultats sols”, ha expressat el dorsal 23.

Parlant sobre el seu pilotatge, Martí es defineix com un pilot intel·ligent. “Intento pensar les coses abans de fer-ho, prendre decisions i intentar fer fallades innecessàries i crec que en cursa sempre se m’ha donat molt bé. Crec que ara, per exemple, estic arribant a un punt en què en qualificació soc igual que en cursa, però crec que en cursa se m’ha anat molt bé i ha estat una cosa que m’ha sortit molt natural, així que crec que, com diria Checo, un carrerista i crec que soc molt intel·ligent al volant”, ha declarat el pilot de Campos.

Pel que fa a les opcions al campionat, Martí vol sumar punts. “Confio a guanyar el campionat? Confio que es pot guanyar el campionat. Crec que som fàcilment 10 pilots o més que som capaços de lluitar pel campionat, així que el més important serà sumar punts cada cap de setmana, fer bones classificacions. Tractar de sumar, de si se’n poden sumar 20 punts cada cap de setmana, ja que 20, 20 i 20, acabaran sent 200, així que l’objectiu, per ara, és aquest”, han estat les paraules de Pepe Martí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)