Fórmula 1

Verstappen projecta rècords

Motor. La superioritat al GP d’Àustria i els set triomfs en nou curses amb nou podis permeten al neerlandès aspirar a batre els seus propis registres de triomfs (15), podis (18) i punts (416)

El nombre de victòries, amb set en nou curses –Imola es va suspendre pel mal temps–, incloses les quatre darreres, i la sensació de superioritat que ha transmès permeten pensar que Max Verstappen està enguany en disposició de batre o almenys d’intentar batre el rècord de 15 victòries (23 curses) que ell mateix va establir el 2022 en el circ de la fórmula 1 amb un domini abassegador i un alt grau de fiabilitat, amb 9 podis en 9 curses. Ell mateix té el rècord de podis, amb 18 (2021). Només cal veure que ara mateix falten 13 grans premis per al final de la temporada i que el binomi Verstappen-Red Bull travessa un moment de forma excepcional. El neerlandès va fer el que va voler als entrenaments, en la cursa esprint i en la cursa convencional del Gran Premi d’Àustria, en què també va signar la volta ràpida. El pilot més jove a debutar en la fórmula 1 –GP d’Austràlia 2015, amb 17 anys i 166 dies–, el més precoç a puntuar-hi –GP de Malàisia 2015, amb 17 anys i 180 dies– i també a guanyar una cursa –Circuit de Catalunya 2016, amb 18 anys i 288 dies– té el cap de setmana vinent a Silverstone l’oportunitat de seguir ampliant el coixí al capdavant del mundial. Ara mateix acumula 229 punts, amb un marge de 81 punts sobre el seu company a l’escuderia austríaca Sergio Pérez (148). L’any passat, el neerlandès va establir el millor registre amb 416 punts i també està en disposició de batre’l quan també falten per disputar quatre curses esprint de les sis previstes en el calendari 2023 que atorguen 8 punts al vencedor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)