Fórmula 1

Monòleg de Verstappen i títol de constructors per Red Bull al Japó

El neerlandès suma la seva tretzena victòria

Max Verstappen i el seu Red Bull han protagonitzat un monòleg en el GP del Japó i no han tingut rival per aconseguir la seva tretzena victòria de la temporada. Amb aquest triomf Red Bull ha guanyat el títol de constructors. El neerlandès ha dominat completament i ha oblidat el mal resultat de Singapur, també ha fet la volta ràpida i ha superat per més de 19 segon al segon classificat. Max Verstappen podria revalidar el títol en el proper gran premi a Qatar. Al seu darrera però, hi ha hagut una interessant lluita pel podi i les places següents.

El podi l’han completat els McLaren de Lando Norris, segon, i Oscar Piastri, tercer, que han mantingut una interessant lluita entre ells a meitat de la cursa, i que després han hagut de vigilar el Mercedes de George Russell, que ha fet una estratègia diferent amb una sola aturada. Oscar Piastri ha aconseguit el seu primer podi. George Russell ha pagat la seva estratègia i ha vist com en les darreres voltes l’han anat passant els seus rivals amb pneumàtics més frescos i ha acabat setè.

Carlos Sainz (Ferrari) ha lluitat en les darreres voltes amb Lewis Hamilton (Mercedes), però ha acabat sisè, mentre que Fernando Alonso (Asrton Martin) ha finalitzat vuitè.

Sergio Pérez (Red Bull) s’ha tocat amb Lewis Hamilton (Mercedes) en la sortida i quan ha entrat a box amb el cotxe de seguretat ha guanyat posicions de manera irregular i ha estat sancionat amb cinc segons. Poc després ha envestit Kevin Magnussen (Hass) i ha tornat a ser sancionat. El cop amb el danès ha fet que el mexicà es retirés, però després de reparar el cotxe ha tornat a pista per fer una volta i complir la segona sanció i no acumular-la pel següent gran premi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)