MotoGP

Francesco Bagnaia revalida el títol mundial de MotoGP i guanya a Xest

Jorge Martín, l’aspirant, fa dues errades molt seguides i cau en la cinquena volta del GP del País Valencià

Francesco Bagnaia (Ducati) ha revalidat el títol mundial de MotoGP. La lluita amb Jorge Martín (Ducati), l’aspirant, ha durat només les primeres voltes del GP de la Comunitat Valenciana, ja que el madrileny ha caigut en la cinquena. L’italià ja no necessitava ni tant sols finalitzar la cursa i des d’aquest moment era el campió.

Jorge Martín ha comès dues errades que l’han portat a aquest dolorós desenllaç. Després d’una bona sortida s’ha situat segon just al darrera de l’Italià que ha sortit des de la pole per una sanció de tres llocs en la graella de Maverick Viñales en el warm up. En la segona volta el madrileny ha intentat superar Francesco Bagnaia, però no ha pogut frenar bé, se n’h anat llarg, ha sortit de la pista i ha baixat fins la vuitena posició. En el seu intent de remuntada ha tocat per darrera Marc Márquez (Honda) quan l’ha intentat superar i tots dos han anat per terra. Jorge Martín ha perdut la possibilitat de lluitar pel títol mundial fins al final de la cursa i Marc Márquez la possibilitat d’acomiadar-se d’Honda amb un bon resultat i ho ha fet amb una caiguda.

Francesco Bagnaia ha estat superat per les KTM de Brad Binder i de Jack Miller quan ha sabut que era el campió, però el sud-africà ha sortit de la pista i ha perdut posicions i l’australià ha caigut, i l’italià ha recuperat el primer lloc i s’ha emportat la victòria. Aquesta és la cinquena temporada de Francesco Bagnaia, de 26 anys, en MotoGP, totes amb Ducati, i en els tres darrers anys en l’equip oficial ha estat un cop subcampió (2021) i dues vegades campió mundil (2022 i 2023). Aquest és el tercer títol mundial de l’italià ja que va ser campió de Moto2 l’any 2018 amb una Kalex.

Fabio di Giannantonio (Ducati) ha acabat segon i Johann Zarco (Ducati) ha completat el podi. Àlex Márquez (Ducati) ha finalitzat en la sisena posició, Aleix Espargaró (Aprilia) ha estat vuitè i el seu company d’equip Maverick Viñales desè. La cursa ha tingut motes caigudes, entre elles la comentada de Marc Márquez, la d’Àlex Rins (Honda) i la de Pol Espargaró (KTM), i només han acabat tretze pilots

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)