MotoGP

Marc Márquez enlluerna en el seu debut amb Ducati

MotoGP. Comença la nova etapa amb un somriure gràcies a una adaptació meteòrica i fa el quart millor temps en el test de Xest, liderat per Viñales

La imatge més esperada dels últims anys extemporània a una cursa la va oferir ahir al circuit Ricardo Tormo de Xest el binomi format per Marc Márquez (Cervera 1993) i la seva nova Ducati Desmosedici GP 23 de l’equip Gresini, amb el qual obre una nova etapa amb ganes de mossegar. El cerverí va oferir un espectacle progressiu i va enlluernar. Els darrers temps a Repsol Honda van ser un viacrucis per al vuit cops campió del món –sis de MotoGP–, amb 29 caigudes el 2023, i ahir, per fi, va recuperar el somriure i va deixar a tothom bocabadat amb el quart millor temps –1:29.424– en un test de redempció en què va recórrer 49 voltes. El millor va ser el rosinc Maverick Viñales (Aprilia).

Un nombrós públic va desafiar el vent i el mal dia per veure el debut del 93 Marc Márquez amb Ducati Gresini després d’una etapa prolífica d’onze anys a Repsol Honda, amb sis títols i 59 victòries. Márquez va pujar a la moto a les 11.14 h i va completar una sèrie cautelosa de vuit voltes en què va acabar marcant un meritori 1:30.683 en la setena, en la qual ja es va poder identificar el seu veritable estil en un circuit amb molts revolts d’esquerra, que tant li agraden. Amb les càmeres de testimoni, es va treure el casc i va somriure satisfet, conscient de la simbiosi que acabava de protagonitzar amb la Ducati, un amor a primera vista. En la segona sèrie i amb només vint voltes, el Tro de Cervera va enlluernar establint el segon millor registre –1:30.222–, només superat pel temps del rosinc Maverick Viñales (Aprilia), que liderava el test amb 1:29.924.

A la tarda, es va destapar del tot reivindicant-se amb un registre que el ressitua altre cop en el camí dels pilots que lluitaran per les victòries –1:29.460– i es va situar líder provisionalment. Finalment, tot i que encara va rebaixar el temps, va acabar quart, només darrere del rosinc Maverick Viñales (Aprilia), el millor amb 1:29:253; del sud-africà Brad Binder (KTM), i de l’italià Marco Bezzecchi (Ducati). El seu germà Àlex va ser sisè: 1:29.638.

Un altre dels punts d’interès va ser veure en acció el jove murcià Pedro Acosta amb una moto de la categoria reina després del pas efímer amb títol inclòs per Moto2 i d’haver meravellat també el 2021 coronant-se en Moto3. El de Mazarrón –19 anys– va lluir el 31 en la seva nova GasGas RC16 de l’equip KTM i va ser divuitè. També es va produir el debut del català Àlex Rins (19è) amb Yamaha després del seu pas per Honda.

LA MARCA

El cerverí fa un registre d’1:29.424 i el rosinc és el millor amb 1:29.253
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)