Dakar

DAKAR

Rècord de 50 triomfs

Motor. Peterhansel guanya la segona etapa del Dakar i iguala el màxim nombre de victòries en cotxes

Stephane Peterhansel (Audi) va igualar el rècord de victòries en cotxes en el Dakar guanyant la segona etapa de 463 km entre Al-Henakiyah i Al-Duwadimi. Va arribar a les 50 que tenia Ari Vatanen. El francès va signar el seu 83è triomf d’etapa, comptant-hi motos i cotxes. Peterhansel va mantenir una gran lluita amb Sébastien Loeb (Prodrive), al qual va superar per només 29 segons en la meta. El madrileny Carlos Sainz i el copilot català Lucas Cruz (Audi) van cedir temps i van ser vuitens, a 17:15 del guanyador, però es van situar líders de la general, amb 1:51 de marge respecte al saudita Yazeed al-Rajhi (Toyota).

El xilè José Ignacio Cornejo (Honda) va guanyar en motos al davant de l’argentí Luciano Benavides (Husqvarna), a 5:59 del seu compatriota Pablo Quintanilla (Honda), 6:12. Va ser la seva setena victòria d’etapa i el va fer pujar fins a la segona posició de la general. Se situa a 2:30 de Ross Branch (Hero), que no va figurar entre els millors, però va mantenir el lideratge.

Gerard Farrés i Diego Ortega (Can-Am) van guanyar la segona etapa en SSV i són els nous líders de la general. El manresà i el copilot de Melilla van arribat a la meta segons, a 30 segons del brasiler Rodrigo Varela (Can-Am), però més tard va ser penalitzat. En la general, Farrés té 2:13 d’avantatge respecte al brasiler. En challenger, el polonès Eryk Goczal i el copilot català Oriol Mena (Taurus) van aconseguir la tercera victòria en tres dies de competició.

GUANYA I ÉS LÍDER

Farrés assoleix la victòria en SSV i se situa en la primera posició de la general