MotoGP

Viñales domina, fa la ‘pole’ i guanya l’esprint

MotoGP. Marc Márquez fa un gran segon lloc en el GP de les Amèriques i completa el segon doblet català del dissabte

Maverick Viñales va ser el gran protagonista de la jornada de dissabte del GP de les Amèriques en el circuit d’Austin, ja que va aconseguir la posició preferent i va guanyar la cursa a l’esprint.

El rosinc, que sortia primer, no va deixar aquesta plaça des del primer a l’últim metre i va aconseguir la segona victòria seguida en les curses de dissabte. Maverick Viñales va aconseguir la victòria amb més de dos segons de marge. Darrere seu, Marc Márquez va finalitzar en una gran segona plaça i va completar el segon doblet català d’un esprint.

El cerverí va lluitar i va mantenir a ratlla el debutant Pedro Acosta, finalment 4t, i Jorge Martín, que va ser 3r. Aleix Espargaró va completar un bon dia de les Aprilia amb la 5a posició, mentre que Àlex Márquez no va fer una bona cursa i va acabar 14è, mentre que Àlex Rins va ser el 16è.

En la qualificació, Maverick Viñales va tenir una gran actuació i va fer el rècord absolut del circuit amb un registre de 2:00.864, superant en cinc dècimes l’anterior temps de Jorge Martín (2:01.397). Marc Márquez també es va situar en primera línia, en el 3r lloc, mentre que el 2n va ser per al sorprenent debutant Pedro Acosta. El líder del mundial, Jorge Martín, va caure dues vegades en la qualificació i va acabar 6è.

Albert Arenas sortirà des de la 4a posició de la graella de Moto2, mentre que Jeremy Alcoba ocuparà el 13è lloc i Xavier Artigas la 26a plaça. En Moto3 Joel Esteban sortirà des de la 17a plaça.