Ral·lis

Malson de Loeb en el ‘seu' ral·li

Ral·li d'Alsàcia. Una avaria en el Citroën DS3 deixa fora de cursa el líder del mundial en el tercer tram. Ogier també pateix en les dues últimes cronometrades i Sordo col·loca líder el Mini

Al mateix escenari on l'any passat va viure un cap de setmana de somni, culminat amb la celebració del setè títol mundial al seu poble natal, Haguenau, Sébastien Loeb va viure ahir un malson quan el motor del seu Citroën DS3 va quedar sense pressió d'oli en la primera passada pel tram del País d'Ormont (36 km), el tercer del ral·li. L'abandonament de l'alsacià va ser irreversible, sense possibilitat de reprendre avui la cursa. Feia més de dos anys –des del Ral·li Acròpolis 2009– que Loeb no havia abandonat en cap prova del mundial. “Volíem pensar que seria un problema del sensor, però no ha sigut així. Si hi ha un lloc on no volia que el motor es trenqués és aquí”, va lamentar el pilot de Citroën.

La baixa de Loeb va deixar Sébastien Ogier, el seu company d'equip, com a líder de la cursa fins que en el penúltim tram (precisament la segona passada pel País d'Ormont) va tenir una davallada en el motor que va fer témer el pitjor a tot l'equip Citroën, tot i que una revisió a fons del propulsor al parc d'assistència va asserenar els ànims. Petter Solberg (Citroën DS3) va heretar la primera posició, però li va durar ben poc, perquè Dani Sordo va ser el més ràpid en l'últim tram, i ni que només fos per un segon va situar per primera vegada un Mini al capdavant.

1r Sordo-Del Barrio (Mini)
1h23:02.1 2n P. Solberg-Patterson (Citroën)
a 1.0 3r Ogier-Ingrassia (Citroën)
a 2.8 4t Meeke-Nagle (Mini)
a 54.5 5è Latvala-Anttila (Ford)
a 1:13.7 6è Hirvonen-Lehtinen (Ford)
a 1:20.6 7è Araújo-Ramalho (Mini)
a 2:23.1 8è Östberg-Andersson (Ford)
a 2:36.8 9è Kuipers-Miclotte (Ford)
a 2:46.8 10è H. Solberg-Minor (Ford)
a 3:18.0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)