Ral·lis

Hanninen i Tanak es juguen el títol SWRC

Desenllaç. El finlandès i el jove estonià estan separats per tres punts. Qui quedi al davant s'endurà el títol

Un finlandès i un estonià. 30 anys contra 24. Skoda contra Ford. És la lluita pel mundial de la divisió B, el de la categoria SWRC, els vehicles atmosfèrics de 2.000 cc i tracció a les quatre rodes que van obrir el camí al WRC actuals. És la lluita per conèixer el successor de Xevi Pons, que tindrà com a escenari les carreteres catalanes en l'última prova.

Hanninen arriba líder, però amb només tres punts d'avantatge sobre Tanak. Per tant, qui quedi al davant s'endurà el títol. El finlandès té a favor molta experiència –fa sis anys que disputa el mundial i va ser campió de la categoria de producció l'any 2008– i sobre el paper té l'avantatge d'haver competit a Catalunya el 2007 i 2008, però no ha pogut contenir l'explosió de l'estonià Tanak, que ha sorprès Hanninen sobretot –i de manera sorprenent, tractant-se d'un pilot format sobre terra– en els últims ral·lis d'asfalt (Alemanya i Alsàcia) i es presenta a Salou amb tres victòries, per dues del finlandès.

Seguint la tradició escandinava, Tanak és el protegit d'un expilot de prestigi, el seu compatriota Markko Martin, retirat fa anys després de la mort del seu copilot Michael Park. És el seu tercer any en el mundial i mai no ha competit a Catalunya. El tercer aspirant, Martin Prokop (Ford Fiesta), hauria de guanyar i esperar que Hanninen quedés fora dels sis primers i Tanak, dels cinc primers.

No puc fer res més que sortir a guanyar, encara que sigui un ral·li nou per a mi. Hi haurà una gran lluita
Ott Tanak
No conec la terra, però l'asfalt m'hauria de beneficiar. Cal més sort que a França, però ho tinc a les mans
Juho Hanninen
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)