Més motor

Coma diu adéu al títol

Al català se li va espatllar el canvi de marxes en la penúltima etapa i va cedir un temps irrecuperable

Viladoms (4t) i Farrés (7è) també acaben entre els deu primers

Un problema mecànic en la penúltima etapa del Dakar va acabar apartant Marc Coma de la seva quarta victòria en aquesta prova. El pilot català començava l'especial de 275 quilòmetres com a líder, però amb la responsabilitat d'atacar per fer front a la previsible remuntada de Cyril Despres des de la quarta posició de sortida. La diferència en la general entre tots dos era només d'1 minut i 35 segons i les possibilitats de conservar el primer lloc, poques, atès que a Coma li tocava obrir el recorregut, amb tots els perjudicis que comporta. A l'hora de la veritat, però, el pilot d'Avià no va tenir ni temps de defensar-se.

En el quilòmetre 20 de l'etapa va espatllar-se-li el canvi de marxes en la recepció d'un salt i va haver de continuar el recorregut sense poder utilitzar la segona i la tercera marxa. Coma va haver de disminuir el seu ritme i, fins i tot, li va caldre fer volta en la part de les dunes, que no podia superar amb la quarta i la cinquena marxa, les úniques que li funcionaven. “En el quilòmetre 20, en un gran salt, el canvi ha quedat tocat. Fallaven la segona i la tercera velocitats, ha començat a fer soroll i ha quedat bloquejat. No he tingut l'oportunitat de defensar el lideratge”, explicava Marc Coma un cop finalitzada l'etapa.

Amb el canvi a can Pistraus, Coma perdia 3:40 respecte de Despres en el CP1 i 5:10 en el CP2. En el següent control de pas va aconseguir rebaixar la diferència a 2:53, però en les dunes que venien a continuació la diferència entre tots dos va augmentar fins a 12:52 (CP4) i, finalment, a meta era de 12:38.

Amb el temps que va guanyar, Despres començarà l'última etapa, de només 29 quilòmetres cronometrats, amb un avantatge d'11 minuts i 3 segons. Coma ja té assumit que no podrà anul·lar la diferència (només si el francès tingués un daltabaix mecànic o una caiguda que l'obligués a abandonar) i ahir ja passava balanç a la prova: “Hem fet una bona cursa, hem donat el màxim sempre, ens hem anteposat a tots els problemes, però al final han estat massa coses en contra.” Els 13 minuts que va perdre en la tercera etapa, després d'equivocar-se de recorregut, han pesat massa.

A una posició del podi quedarà finalment Jordi Viladoms, que ahir va tornar a classificar-se entre els tres primers de l'etapa guanyada per Helder Rodrigues. El català de l'equip Bordone Ferrari ha quedat a mitja hora del xilè en la general. El seu company d'equip, Gerard Farrés, serà el tercer català entre els deu primers classificats, mentre que Laia Sanz igualarà amb la 40a posició la seva actuació de l'any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)