Fórmula 1

Sant tornem-hi

Fórmula 1. McLaren fa oficial el retorn d'Alonso en la nova etapa de l'equip amb Honda, amb l'objectiu de reprendre el camí de l'èxit en comú que es va trencar amb el divorci del 2007

“Una de les coses que més respecto de Fernando [Alonso] és que hagi decidit donar un tomb a la seva carrera: deixar un dels equips de més èxit de la F-1 i tornar a McLaren, on no va acabar la feina.” A parer de Ron Dennis –president de McLaren–, aquesta actitud ha estat el desllorigador que ha fet possible el retorn del pilot espanyol a Woking, set anys després de l'agre divorci entre les dues parts, el 2007. Alonso, de 33 anys, torna a McLaren “amb enorme entusiasme i determinació”, i Dennis tira terra al damunt de les diferències que van enterbolir aquell curs, perquè Fernando “és un guanyador”. Això és precisament el que McLaren necessita per començar amb bon peu la nova associació de l'equip amb Honda, el proveïdor de motors que substitueix Mercedes com a soci motorista de McLaren.

Amb tot, l'anunci del retorn d'Alonso a Woking només va servir per confirmar per fi el que tothom ja donava per fet des de feia més dos mesos. Quan Sebastian Vettel va anunciar a Suzuka que deixaria Red Bull en acabar el curs, era clar que el seu destí era ocupar la vacant de l'asturià a Ferrari. I, de retruc, que aquest aniria a petar a McLaren. Precisament, la gran incògnita del fulletó protagonitzat per Dennis i Alonso era la identitat del seu company d'equip –Ron no ho va decidir fins dimecres a la nit, segons va revelar–, que va ser la gran notícia de la roda de premsa realitzada ahir, a la seu de McLaren a Woking. Al final, l'equip anglès manté en nòmina els seus dos pilots actuals, Jenson Button i Kevin Magnussen. El veterà pilot anglès –farà 35 anys el mes que ve– serà el company d'Alonso, i el jove danès, de 22 anys, fa un pas al costat per ocupar el lloc de pilot provador i reserva.

Assignatura pendent

Amb aquesta salomònica decisió, tots hi guanyen. Button seguirà un any més en la F-1 –el 2015 serà el seu setzè curs–, quan en la cloenda del mundial a Abu Dhabi es va veure amb un peu i mig fora de la categoria. “Aquestes setmanes se m'han fet molt llargues, però ha pagat la pena esperar”, va dir. “El meu cor sempre ha estat aquí: córrer amb McLaren i córrer amb Honda”, va insistir el pilot, que ja va córrer sis anys amb la marca japonesa.

Per la seva banda, Magnussen es va mostrar decebut, però confia que aquest pas enrere sigui un trampolí amb vista al 2016, quan McLaren ja haurà espremut l'experiència de Button i tal vegada la porta de la titularitat es torni a obrir per a ell. “Tinc molt de temps al davant i segueixo sent optimista”, va assegurar.

Molt optimista es mostra també Alonso, per bé que és conscient que caldrà temps per assolir els resultats somiats. “McLaren i Honda estan començant el que de segur que serà una associació llarga i plena d'èxits, i m'esforçaré al màxim per tal que així sigui”, va asseverar. L'objectiu declarat del bicampió asturià –que va signar amb McLaren “molt abans del que tothom imagina”, segons Dennis– és aconseguir el tercer títol mundial que no va assolir en cinc anys a can Ferrari. “Sóc aquí per acabar la feina que vaig començar el 2007. Aquesta ha estat la principal prioritat per tornar”, va revelar. “Si m'he unit a aquest projecte és perquè crec que és el que hem pot donar els millors resultats i el tercer títol”, va cloure.

PROTAGONISTES

El McLaren-Honda d'ara no és com el McLaren-Mercedes del 2007, i jo tampoc sóc el mateix. Això és un projecte guanyador
Fernando Alonso
Cal anar pas a pas, però segur que donarem el cent per cent per tornar a guanyar com més aviat millor
Fernando Alonso

LES XIFRES

Vaig pensar en la vida fora de la F-1, però és força menys emocionant. Ha pagat la pena haver esperat tant
Jenson Button
Estic decebut per no poder córrer l'any que ve, però encara que hagi fet un pas enrere, sé que la decisió és bona
Kevin Magnussen
Hi ha una cosa que no ha canviat [d'ençà del 2007]: la dedicació d'Alonso per guanyar, tan gran com la nostra
Ron Dennis
1
temporada
va durar l'anterior estada d'Alonso a Woking, d'una durada inicial de tres anys.
4
títols
seguits van guanyar plegats McLaren i Honda entre 1988 i 1991, tres amb Senna i un amb Prost.
2
títols
tenia Alonso quan va arribar a McLaren el 2007. Els mateixos que té ara, vuit anys després.

Alonso i Button, vells coneguts

“Fernando i jo ens coneixem de fa temps”, va dir Jenson Button ahir, convençut que treballaran força bé plegats. Tots dos van coincidir a les ordres de Flavio Briatore a Renault el 2002 –a la foto, flanquegen el mànager italià, al costat de Jarno Trulli–, però en papers força diferents. Button i Trulli eren els titulars de l'equip –la marca francesa acabava de rebatejar amb el seu nom la fàbrica de Benetton a Enstone, que ara pertany a Lotus– i Alonso n'era el pilot provador, un any després d'haver debutat en la F-1 amb Minardi. Aleshores els pilots provadors feien honor al seu nom –no hi havia limitació de tests– i l'asturià es va fer un tip d'acumular quilòmetres fora dels grans premis. En acabar el curs, Briatore va acomiadar Button i va col·locar en lloc seu la jove promesa espanyola, que, als 22 anys, va guanyar el seu primer gran premi, a Hongria. De segur que Magnussen confia poder fer una cosa semblant, altre cop amb Button com l'ase dels cops.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)