Fórmula 1

Amb el sant de cara

Fórmula 1. Hamilton es troba en un moment dolç del curs i, si guanya a Singapur, igualarà les 41 victòries d'Ayrton Senna havent disputat el mateix nombre de curses que el mític pilot brasiler

Lewis Hamilton igualarà Ayrton Senna en el palmarès de victòries en la F-1 si diumenge guanya el GP de Singapur, la tretzena de les dinou cites del curs. “De ben petit la meva meta era ser com Senna”, va reconèixer el pilot de Mercedes ahir, en un acte promocional a la ciutat estat asiàtica, per bé que va afegir que –després de guanyar a Monza– no era conscient de com d'afins eren les estadístiques respectives. Senna va vèncer 41 dels 161 grans premis que va disputar; Hamilton n'ha guanyat 40 de 160. Per tant, a Singapur l'anglès podria igualar el brasiler no només en victòries –a Hongria, Sebastian Vettel ja va arribar a les 41, però de 149 curses–, sinó també en percentatge d'èxit: el 25,5%, un triomf cada quatre curses.

La cosa no acaba aquí. A Spa Hamilton ja va arribar als 80 podis, com Senna, i si demà fa la posició preferent, igualarà el rècord de poles seguides del brasiler, vuit. Lewis, però, assoliria aquesta fita en una mateixa temporada, i no a cavall de dues, com Ayrton (1988/89). Per si no fos prou, aquest any Hamilton té el tercer títol a tocar, tants com Senna.

L'ocasió de Red Bull

El seu únic rival és el conductor de l'altre Mercedes, Nico Rosberg. L'alemany assegura que sap “com guanyar” al traçat urbà de Singapur, per bé que no ho ha aconseguit mai –Hamilton, dos cops–. Mentre que Lewis es troba en un punt àlgid del curs, Nico no té cap altre remei que anar a totes. “El meu plantejament és que no tinc res a perdre”, reconeix. Mercedes encara no té clar si el motor de Rosberg que es va avariar a Monza es pot recuperar. Avui el muntarà en els entrenaments lliures, però presumiblement n'estrenarà un de nou per a la cursa. Serà el quart, l'últim de la quota per a tot el curs. Per la seva banda, Hamilton munta el tercer i n'hi queda un de fresc per a quan l'hagi de menester. També en això l'anglès té el sant de cara.

A banda del seu company, a Singapur Hamilton haurà d'anar amb compte amb els Ferrari i, fins i tot, els Red Bull. Els cotxes vermells van prou bé amb els pneumàtics més tous i en traçats més aviat lents, com aquest. I l'equip de Milton Keynes no amaga que ha posat tots els ous de la recta final del curs a la cistella de Singapur. No debades, Red Bull ha sumat 55 dels seus 113 punts a Mònaco i Hongria, les dues curses més semblants a la vistosa cita nocturna del sud-est asiàtic. La paradoxa és que ni tan sols un podi de Ricciardo i Kviat evitaria el divorci de Red Bull i Renault. La marca francesa negocia amb Lotus per comprar l'equip d'Enstone –que ja havia estat seu– i tornar a córrer en primera persona.

M'agrada aquesta mena de circuits. Ja hi he guanyat dos cops i vull fer-ho un tercer
Lewis Hamilton
mercedes
D'ara endavant, el meu plantejament és que no hi tinc res a perdre
Nico Rosberg
mercedes
No vull fer volar coloms, però confio a jugar-me el podi amb els Ferrari
Daniel Ricciardo
red bull-renault
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)