Opinió

A pit descobert

El Barça, fins ara, ha rendit per sobre del que podíem esperar

Barça i Vészprem se citen demà a un quart de vuit del vespre al Palau Blaugrana. Partit de primer ordre en la millor competició d'handbol del món. El vigent finalista de la Champions posa a prova la fermesa d'un renovat Barça, abrigat amb jaqueta de modest, que fins ara ha rendit per sobre del que podíem esperar.

Alfred Gislasson, tècnic del Kiel, defensava l'altre dia a la sala de premsa del Palau que el Barça no era favorit per ser primer de grup. “Vészprem i París-Saint Germain estan per sobre de la resta”, afegia. La veritat és que, en un grup amb gegants com el campió hongarès i el francès, equips consolidats com el Flensburg o demostracions de potencial com les del Kiel, imaginar que el Barça serà primer es fa difícil.

Demà però, engega la cinquena jornada d'aquesta primera fase, molt més interessant que no pas algunes eliminatòries de vuitens de final, tot sigui dit. I ho fa amb el Barça al capdavant de la classificació. Líder. Amb vuit punts de vuit possibles i una sensació de jerarquia difícil de pronosticar. Més enllà del petit Kadetten suís, la soferta victòria contra el Kiel al Palau, i especialment els triomfs a Plock i Flensburg, han situat el Barça com el millor entre els millors en el primer tram de la temporada. En punts i en sensacions.

Ara toca el Vészprem. El finalista de la temporada passada a Colònia (guanyava de nou gols quan faltaven 14 minuts i va acabar perdent en els penals), ha dissenyat un projecte per no fallar en l'últim sospir. Per això, ha dotat l'equip amb la plantilla més profunda del món. Tres jugadors per posició, o fins i tot quatre, per afrontar el pes d'un calendari exagerat. Ple de victòries en la lliga hongaresa, quatre de quatre, en què des d'aquesta temporada participa també en la fase regular (fins ara entrava només en el play-off). Una sola derrota, a la pista del Vardar, en la SEHA League, una mena de campionat dels balcans amb equips de Croàcia, Bòsnia, Macedònia, Eslovènia, Eslovàquia, Bielorússia i Hongria. I encara invicte en la lliga de campions. Quatre partits, dos empats com a visitant i dues victòries com a local. Amb aquest calendari, les rotacions es fan imprescindibles. Però malgrat els esforços, ara per ara els partits en què Xavi Sabaté, el tècnic català del Vészprem, acostuma a donar descans a algun jugador important, l'equip ho nota. Palmarsson no va ser a Skopje contra el Vardar. Nagy només ha jugat dos dels quatre partits de Champions per lesió i Ilic va estar assegut en bona part de l'empat a Plock.

Cal seguir observant, mirant atentament. Resten els duels contra el París SG, la visita a Hongria i el tràngol de l'Sparkassen Arena de Kiel. Però demà el Barça encara la primera prova real per saber si el seu rendiment present va de debò. Si és un estadi puntual o ha vingut per quedar-se. Un pas més en el creixement de l'equip, però el primer pas despullat, a pit descobert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)